Josip Tešija u kolekciji ‘Nakit je moje Pleme’
By redakcija On 14 ožu., 2017 At 12:19 PM | Categorized As LifeStyle, Moda | With 0 Comments

Style…

Josip Tešija s istančanim stilom je prepoznao moju želju i ideju oko ove kolekcije tako da ju upotpunjuje i nezamjenjiv je partner i inspiracija, kaže Nokaj

Josip Tešija

Josip TešijaKolekcija nakita ‘Nakit je moje Pleme‘ polako raste i širi se inspiracijom motivima koji su bili važni davnim Ilirima. Motiv zmije kao simbol zaštite kod južnih Ilirskih plemena, Sunce i Mjesec kod srednje dalmatinskih i sjeverno jadranskih ilira, geometrijski motivi u iskucanim narukvicama i ogrlicama, svi prizivaju božanstva i sreću.
– Materijali srebro, zlato i bakar upotrebljeni su da daju posebnu patinu i dojam pretpovijesne starine, te kristali i drago kamenje dodaju mistiku. Kao autor ove kolekcije želim se približiti davnom kovaču, srebrnaru ili rudaru koji je svoj nalaz pretvorio u dar svojoj voljenoj, možda svojoj kraljici ili kralju. Bogatstva koja su u dubinama zemlje rudari i kovači pretvaraju u nadzemne ljepote koje ih približavaju nebeskom i vječnom – poručuje autor kolekcije.

Josip Tešija

Mario Nokaj
Mario Nokaj vlasnik je Lapidarium autorske galerije i radionice nakita u Radićevoj 10 i Josip Tešija kao zaštitno lice Lapidariuma ovo proljeće slave šest godina suradnje, Josip Tešija model i poznavaoca umjetnosti s istančanim stilom prepoznao je moju želju i ideju oko ove kolekcije tako da ju upotpunjuje i nezamjenjiv je partner i inspiracija u ovom projektu.

Foto: Press

comment closed