fbpx

Koncertna večer posvećena Stjepanu Šuleku!

Zagrebačka filharmonija…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Koncertna večerMartin Draušnik i Jasen Chelfi, glazbenici Zagrebačke filharmonije će se danas 17. listopada predstaviti publici u Plavom ciklusu. Koncertna večer između ostalog posvećena je jednom od najvećih hrvatskih skladatelja Stjepanu Šuleku čija se velika 100. obljetnica rođenja ove godine obilježava. Orkestar pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja koji će od sezone 2015./16. obavljati funkciju počasnog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, izvest će Šulekovu 8. simfoniju nakon čega slijedi veličanstveni Brahmsov Dvostruki koncert za violinu, violončelo i orkestar kojim će završiti koncert.
Violinist i koncert majstor Zagrebačke Koncertna večerfilharmonije Martin Draušnik i violončelist Jasen Chelfi glazbenici su koji uz odgovorne funkcije u orkestru svoje umijeće bruse i kao uspješni solisti te kroz brojne nastupe sa vodećim hrvatskim ansamblima.
U sezoni 2014./2015. Zagrebačke filharmonije solistički će se predstaviti još neki članovi našeg najvećeg orkestra što je svakako sjajna praksa koju treba njegovati.
Sudeći prema najavama poznavatelji i ljubitelji klasične glazbe u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije pronaći će puno toga što će zadovoljiti njihova glazbena nepca.

Foto: Press