fbpx

Uvod u speleologiju i duboki hrvatski krški izvori

Centar Knap…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Uvod u speleologijuDanas, 16. veljače 2017.godine s početkom u 19.00 sati, u kazališnoj dvorani Centra KNAP na programu je predavanje ‘Uvod u speleologiju i duboki hrvatski krški izvori‘ uz projekciju dva kratka filma o speleoronilačkim međunarodnim ekspedicijama: ‘Kamena glakasija – Zrmanja 2016.’ i ‘Vrbas’.
Predavači su dipl.ing. Tihomir Kovačević Tihi, instruktor speleologije, voditelj speleoloških škola, višegodišnji predsjednik DDISKF-a i jedan od pionira speleoronjenja u Hrvatskoj, te prof. Marsela Alić, speleološki pripravnik, članica udruge DDISKF i suorganizatorica nekoliko međunarodnih speleoronilačkih eskpedicija.
Na zanimljiv i jednostavan način, predavači će nas upoznati s nastankom krša i njegovom rasprostranjenošću u Hrvatskoj, naučit će nas osnovnim pojmovima iz speleologije, otkrit će vam gdje se i kako možete početi baviti speleologijom, i ono najuzbudljivije, prikazat će nam dva prekrasna filmska zapisa o međunarodnim speleoronilačkim ekspedicijama: “Kamena galaksija – Zrmanja 2016.” i “Vrbas”.
– Nakon predavanja, ugodno druženje s predavačima i speleolozima, nastavljamo u foajeu kazališta. Ulaz je slobodan i svi ste pozvani! – pozivaju organizatori.

Foto: Press