‘Najopasniji filozof Zapada’ Slavoj Žižek u HNK!
Piše: redakcija On 6 sij., 2016 At 02:46 PM | Categorized As Kazalište, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Gostovanje…

Slavoj ŽižekGodinu dana nakon što je prvi put neki filozof rasprodao Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, zbog čega su dodatna sjedala bila postavljena i na samu pozornicu vodeće kazališne kuće u Hrvatskoj, Slavoj Žižek ponovno se vraća kao gost Filozofskoga teatra što ga vodi Srećko Horvat.
‘Najopasniji filozof Zapada‘, kako ga je proglasio časopis The New Republic, u zagrebačkome HNK će nastupiti u subotu, 23. siječnja 2016. godine s počekom u 19,30 Slavoj Žižeksati, a s obzirom na uobičajeno veliko zanimanje publike za Žižekova predavanja, pozivamo sve zainteresirane da ulaznice osiguraju na vrijeme.
Uz novo izdanje Filozofskoga teatra, izdavačka kuća Fraktura u suradnji s HNK izdaje i dugo iščekivanu Žižekovu ‘Antigonu’. Riječ je o prvome dramskom tekstu slovenskoga filozofa koji je on napisao specijalno na poziv Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a koji će nakon hrvatskog izdanja uskoro biti objavljen na desetak drugih svjetskih jezika. Svjetska premijera predstave po Žižekovu tekstu očekuje se upravo u zagrebačkome HNK.
Slavoj ŽižekSlavoj Žižek rođen je u Ljubljani 1949. godine. Doktorirao je na Ljubljanskom sveučilištu 1981., a drugi je doktorat obranio u Parizu na slavnom Sveučilištu Pariz VIII. Danas je Slavoj Žižek jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih filozofa, o čemu svjedoče brojne knjige napisane o njegovu radu kao i nekoliko dokumentarnih filmova te krcate dvorane diljem svijeta. Autor je više od pedeset knjiga prevedenih na više od dvadeset svjetskih jezika.

Foto: Mara Bratoš

comment closed