fbpx

Video: Maja Posavec zaplesala indijski ples na krovu nebodera

Tekst pjesme Prazan hod inspiriran je odnosom između ljudi, kaže Maja Posavec

– Prošle godine kada sam nastupala na Beatles Revival koncertu pjevala sam Within you Without you, pjesmu napravljenu u indijskom klasičnom stilu.

Maja Posavec

Tada sam poželjela u dijelu instrumentala plesati indijski klasični ples. Zvala sam Anu Jug iz škole Apsaradhe da mi pomogne. Bila je to kratka koreografija, izvela sam ju ne baš točno i vješto, ali sam se zaljubila u indijski ples.

Nakon toga počela sam plesati u Aninoj školi Apsaradhe. Indijski ples je zabavan, inspirativan, delikatan i ženstven.

Damian Nenadić i ja smo htjeli uloviti u spotu jedan običan dan koji se kroz ples pretvara u slavlje. I zaista taj dan na krovu u Radničkoj ulici bilo je puno smijeha, uživali smo na suncu i u svom šarenilu kostima, sunca, proljeća i Medvednice koja se vidi malo dalje u pozadini – rekla je Maja Posavec o novom spotu za pjesmu Prazan hod.
Maja Posavec

Novi singl Maje Posavec ‘Prazan hod‘ peta je pjesma s njezinog prvog albuma ‘Kada ne bih imala strah’, a od danas vani je i video za ovaj singl koji već nekoliko tjedana osvaja radijski eter. Producent je Višeslav Laboš, a s Majom sviraju Damir Mihaljević, Vinja Marino, Ivan Kapec, Andrija Santro i Ivan Kovačić.

Za režija i kameru zadužen je bio Damian Nenadić, za montažu Sandra Bastašić, a za color Darko Kušlan. U spotu plešu djevojke iz plesnog ansambla Apsaradhe: Ana Jug Apsaradha, Ema Trninić, Mia Ivanjek, Olga Makić, Aleksandra Radonjić, Tamara Pokrajčić, Ruba Abi Said, Maja Križanec, Katarina Lehpamer.

Maja Posavec je nedavno posjetila Indiju gdje je provela više od mjesec dana, pa je i tamo dobila inspiraciju za spot.

– Bilo je to jedno od mojih najljepših snimanja u životu i nadam se da spot prenosi dio naše energije toga dana. Mi smo plesale, ponavljale svoje koreografije za nastup, a Damian se s kamerom, u gotovo nemogućim uvjetima šuljao neprimjetno oko nas i snimao.

Bili smo žalosni kada je montažerka Sandra Bastašić zaključila da materijala ima dovoljno i da ne moramo ponavljati snimanje – prepričava nam Maja Posavec atmosferu sa snimanja.

– Pjesma je nastala prije četiri godine, čak postoji jedna snimka na You Tubeu iz 2014. godine na kojoj ju pokušavam otpjevati i odsvirati na gitari. Kao i do sada u mojim pjesmama, tekst je inspiriran odnosom između ljudi.

Prazan hod je fraza koju koristimo kada shvatimo da nešto nema smisla. Ali smatram da i to što nešto nema smisla ima neku poruku za nas. Tako da je prazan hod neophodan za sve one koji su nekamo krenuli – dodala je Maja Posavec o novom singlu.

Foto: Press