fbpx

Obilježite Međunarodni dan mira 21. rujna!

Zagreb…

Međunarodni dan mira– U svjetlu izbjegličke krize i događaja kojima svjedočimo posljednjih dana u Hrvatskoj, nužno je, više no ikad, da svaki pojedinac preuzme odgovornost za izgradnju mira – u sebi, svojoj obitelji i zajednici, ali i globalnoj zajednici kojoj pripadamo. Pozivamo vas da ovaj Međunarodni dan mira obilježite jednostavnom gestom solidarnosti s ljudima u potrazi za mirom i sigurnošću, za sebe i svoje najbliže. Iskažite im dobrodošlicu, pomognite u podjeli osnovnih namirnica i potrepština, prijavite loše postupke i nepravdu ako ih primijetite, usmjerite ih prema odredištu do kojeg žele stići – pozivaju iz volonterskog centra Zagreb.
Volonterski centar Zagreb svake godine obilježava Međunarodni dan mira organizacijom različitih volonterskih akcija i promotivnih kampanja kako bi potaknuo građane Hrvatske na promicanje kulture mira, nenasilja i tolerancije.
U suradnji s Centrom za mirovne studije, osim pomoći izbjeglicama, Volonterski centar Zagreb obilježit će Međunarodni dan mira provedbom dvije radionice. Jedna od njih bit će radionica snimanja kratkog filma na temu mira, dok će se druga baviti temom nenasilne komunikacije.

Foto: Press