Princes krafne

Princes-krofneSastojci:
Košarice:
14 dag svinjske masti
3 dcl vode
15 dag brašna
6 manjih jaja

U kipuću vodu dodati mast i kuhati 10 min, pa staviti brašno. Skinuti s vatre. Kad se smjesa ohladi dodati jedno po jedno jaje. Na papir za pećenje žličicom ili špricom za ukrašavanje staviti male “hrpice” tjesta. Peći na 200 C pećnicu ne otvarati 20 min.
Hladne prerezati.

Fil:
1/2 l mlijeka
7 žlica brašna
20 dag šećera
2 žumanjka
1/2 margarina

Dio mlijeka pomješati s brašnom i žumanjcima, ostatak staviti da zakuha sa šećerom, pa dodati smjesu od brašna. Kuhati dok se ne dobije čvrsta krema. U hladno dodati izrađeni margarin.
Svaku košaricu napuniti s filom i šlagom, pa staviti “pokopac” i posuti sitnim šećerom.

Dobar tek!
Priprema i Foto: Mirela Crndić