Profokus: Make up natjecanje s tradicijom od 10 godina!
Piše: redakcija On 2 velj., 2016 At 12:23 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Profokus | With 0 Comments

Tradicija…

ProfokusUljepšavanje lica šminkom ima svoju dugu povijest. Ljepota lica naglašavala se šminkom, a način šminkanja bio je povezan s kulturološkim i sociološkim položajem žene u društvu. Danas je šminka postala snažan dio vizualne komunikacije, a svjetski trendovi kruže internetom i velikom brzinom prihvaćaju ih širi slojevi.
Prije dvadeset godina, Učilište Profokus prvo je započelo obrazovanje za profesionalne vizažiste. Tada zanimanje nije ni postojalo, pa je učilište pokrenulo proces afirmacije zanimanja i upisa u nacionalnu nomenklaturu. Tijekom godina u Profokusu su obrazovani profesionalni vizažisti koji danas rade samostalno kao make up artisti, poznati su kazališni šminkeri ili rade na televiziji.

Profokus

Dvadeset godina uspješnog rada
Dvadeset godina uspješnog rada i kontinuitet Profokusa uspjeh je cijelog tima koji ima stručne suradnike, predavače koji prenose svoja znanja. Od osnova sve do sitnih pojedinosti kao što je poznavanje forme, kompozicija boje, ritma, sve do tehničkih pojedinosti, kreativnog načina šminkanja, te poznavanja povijesti šminke, polaznicima je omogućeno stjecanje znanja kao i posebne tehnike koje su razvijene u četiri smjera: beauty, kazalište, film, televizija.

Prvi osmislili make up natjecanje
Uvijek u korak s novim u primjeni novih tehnika i nove šminke ‘Učilište Profokus’ prije deset godina započelo je s organizacijom make up natjecanja. Kako bi promovirali ovo zanimanje i mladim budućim vizažistima otvorili put u profesionalne vode osmišljeno je kreativno natjecanje. U ovom projektu koji ima svoje posebnosti nije jedini cilj natjecateljski. Svrha je pokazati umješnost u vještom baratanju kistićima, pravilnom odabiru boja, poznavanju forme lica koja služi kao najbolja podloga gdje se može pokazati kreativan rad. Ove godine Učilište Profokus ponovo organizira natjecanje s temom ‘Ledena ljepota‘. To je inspirativna podloga koja je povezana s ljepotom čarobnih formi snježnih pahuljica koje uvijek oduševljavaju. Za natjecatelje su pripremljene i lijepe nagrade koje će biti dodijeljene za kreativan rad.

Profokus

Cilj natjecanja
Osnovni cilj ovog natjecanja je potaknuti mlade na stručno usavršavanje i stjecanje znanja koja su potrebna za budući profesionalni rad. Tako se otvara put lakšem odabiru i shvaćanju razlike između kratkih tečajeva i cjelovitog obrazovanja koje nudi verificirani program u trajanju od jedne akademske godine, te stjecanje zanimanja vizažista s pravom upisa u radnu knjižicu, te promocijom struke i stručnosti.

Profokus

Presjek uspješno organiziranog make up natjecanja
U slikovnom presjeku make up natjecanja danas će se prepoznati svi koji uspješno grade svoju vizažističku karijeru. Ljepota je sve što je trajno, a kada je pitanje uljepšavanje lica šminkom potrebno je kvalitetno obrazovanje i stalno usavršavanje.

Profokus 2006.

Profokus

Profokus 2010.

Profokus 2010.

Profokus 2013.

Profokus 2013

Profokus 2014.

Profokus 2014.

Profokus 2015.

Profokus 2015.

Foto: Profokus

comment closed