fbpx

Recept: Čokolada u bojama!

CokoladaRecept čokolada u bojama
Sastojci:
Biskvit
4 jaja
20 dkg čokolade
7-8  dkg maslaca
5 žlicešećera
2 žlice brašna
Kreme
50 dkg mascarponea
2 žlice šećera
5 dcl slatkog vrhnja
10 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
10 dkg bijele čokolade
1/2 vrećice vanilin šećera

Priprema:
Čokoladu za biskvit i maslac rastopiti na pari. Smiksati žutanjke i šećer, pa u to umiješati rastopljenu čokoladu, pa 2 žlicu brašna. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka). Peći na 180 stupnjeva oko 30 min. Svaku čokoladu posebno rastopiti na pari, a s bijelom rastopiti i pola vrećice vanilin šećera (dodati ga kad se čokolada skoro rastopi i miješati neko vrijeme). Smiksati mascarpone i šećer, pa u to umiješati stučeni šlag. Podijeliti smjesu na tri dijela – u jedan dodati rastopljenu tamnu, u jedan rastopljenu mliječnu, a u jedan rastopljenu bijelu. Premazati preko biskvita (prvo tamna, pa mliječna, pa bijela).

Dobar tek!
Priprema i Foto: Monika Deković Pajestka