Kinder iznenađenje

Kinder iznenađenjeSastojci:
Biskvit:
100 g prženih i mljevenih lješnjaka
10 bjelanjaka
20 žlica šećera
1 žlica octa
1 nuttela

Krema:
1,5 l mlijeka
10 žumanjaka
80 g brašna
3 pudinga od vanilije
1 margarin
100 g čokolade za kuhanje
3 vanilin šećera
1/ l slatkog vrhnja

Biskvit: Lim obložiti papirom za pećenje, na dno staviti lješnjake, a na njih snijeg od bjelanjaka, šećera i octa. Sušiti oko 1 sat na 100 – 150 C. Osušeni biskvit okrenuti (lješnjaci gore) i premazati malom nuttelom.
Krema: Odvojiti malo mlijeka, dodati žumanjke, brašno i puding. Ostatak mlijeka  staviti da prokuha. Dodati smjesu od žumanjaka i kuhati dok ne dobijete gust fil. U hladno dodati margarin. Kremu podjeliti na dva dijela, u jedan dodati otopljenu čokoladu, a u drugi dodati vanilin šećer. Slagati kao šah polje po biskvitu (može i žlicom za sladoled). Ostaviti preko noći u hladnjaku, pa premazati s 1/2 l slatkog vrhnja.

Priprema i Foto: Mirela Crndić