fbpx

Ecija Ivušić glasnogovornica je turnira Zagreb Open

Radijska i TV voditeljica Ecija Ivušić ovih se dana našla u novoj ulozi u svijetu vrhunskog sporta

Ecija Ivušić je glasnogovornica turnira Zagreb Open koji se ovog tjedna igra na terenima TC Maksimir, a koji je privukao tenisače iz više od 40 zemalja svijeta. Ecija brine o odnosima s javnošću turnira, ali to je samo dio njezinih novih dužnosti u kojima se našla prvi put.

Ecija Ivušić

– Moje zaduženje su odnosi s javnošću, koordiniranje medija u sklopu teniskog centra te nadgledanje službenih društvenih mreža Zagreb Opena. Mečevi počinju svaki dan od 10 sati i ako se oduže traju sve do mraka. Nisam cijelo vrijeme na terenu, ali tijekom dana pogledam nekoliko mečeva, dogovaram s ostatkom PR tima i direktorom koje informacije i fotografije će se koristiti u službenim priopćenjima za medije. Svakako odradim i koji intervju s igračima ako je potrebno s obzirom da sam i sama novinarka, iako ne sportska. Iskreno, mislim da igrači još to nisu uspjeli primijetiti, dobro se držim za sada! – objašnjava svoj novi zadatak Ecija Ivušić.

Ecija Ivušić

Zagreb Open okupio je brojna poznata imena svjetskog tenisa kao što su nekoć 21. igrač svijet Argentinac Leonardo Mayer, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur koji je svojevremeno bio rangiran na 23. mjestu, nekadašnji 28. igrač svijeta Portugalac Joao Sousa te Federico Coria, mlađi brat nekadašnjeg svjetskog broja tri Guillerma Corie. Ecija ne skriva da privatno nije baš luda za sportom, ali otkriva da se ipak odlično snašla s poznatim tenisačima.

– Nisam nikada radila išta slično, pogotovo u sportu i moram priznati da mi je instinktivna reakcija na prijedlog za ovaj posao bio smijeh. Ne iz razloga što sam prijedlog smatrala smiješnim, već se jednostavno u tom trenutku nisam mogla zamisliti u takvoj ulozi, pogotovo zato što i nisam neki sportski fanatik. Ali evo, pri kraju smo turnira, mislim da sam se dobro snašla i zahvalna sam direktoru turnira Goranu Beloševiću što mi je pružio priliku da se okušam u nečemu potpuno novom! – ističe Ecija Ivušić te dodaje:

– Stres mi je bio jedino u početku kada sam trebala pohvatati sportsku terminologiju i protokol turnira, ali brzo sam i to savladala. Situacija koju bih izdvojila je da nas je kontaktirala novinarka poznatih francuskih dnevnih sportskih novina L’equipe-a, koja je htjela napraviti telefonski intervju s njihovim igračem Benjaminom Bonzijem i objaviti priču u tisku o njegovom sudjelovanju na Zagreb Openu. Međutim, Bonzi joj se nije javio na vrijeme, novinarka je imala deadline i izašli smo na kraju samo na portalu.

ATP Challenger Zagreb Open vratio je muški profesionalni tenis u Zagreb nakon šest godina pauze. Turnir se pokazao kao vrlo jak, mečevi su uzbudljivi i napeti, a pobjednika je teško predvidjeti.

– Što se tiče favorita, voljela bih naravno da je netko naš prošao dalje, poput Serdarušića, Goje ili npr. bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura. S obzirom da su svi od navedenih ispali, također kao i sami favoriti i jaki igrači turnira poput Gulbisa i Corie, mislim da ću pričekati finale da bih donijela konačnu odluku o svom favoritu! – zaključuje Ecija Ivušić.

Foto: Press Slavica Šarović