fbpx

Video: Tihana Lazović kao Aleksi: Protiv svih pravila

Film…

Aleksi, Tihana Lazović– Jako mi je drago što je hrvatska kinematografija dobila film koji nije teška socijalna drama. Vjerujem da će se mnogo mladih koji se bliže tridesetoj poistovjetiti s Aleksi – rekla je Tihana Lazović, koja je za svoju interpretaciju Aleksi dobila najviše ocjene kritike na ovogodišnjem Pula Film Festivalu.
Ima 28 godina, želi što prije pobjeći iz Hrvatske, po mogućnosti u – Berlin, ne vjeruje da se trud i rad isplate, kao ni da treba čekati ‘onog pravog’. Ona je predstavnica jedne nove generacije žena, ona je – Aleksi. Prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, Aleksi debitantice Barbare Vekarić, s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, stiže u hrvatska kina 25.listopada.
Naslovna junakinja Aleksi vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.
– Aleksi nije karakter kakav često viđamo u filmovima – ona je kreativna, buntovna, bistra i senzibilna mlada žena koja iskazuje svoju seksualnost bez pardona. Ona je antijunakinja – kaže o svojem filmu Vekarić, opisujući ga i kao feel-good.
Scenografkinja Ines Atman odabrala je za film prekrasne lokacije pelješkog vinogorja, koje su, nažalost, stradale u ovoljetnim požarima pa je Aleksi, snimljena gotovo ‘instagramskom’ kamerom Filipa Tota, i jedan od posljednjih tragova njihova nekadašnjeg izgleda.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ral0u-JqMUw[/embedyt]