Ne propustite: Akcija Udomljavanje je fora u subotu
By redakcija On 19 ruj., 2018 At 02:57 PM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci, Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Jelačićev trg, 22. rujna, 9 do 15 sati – Udomljavanje je fora: informativni štandovi, predstavljanje infocentra, psi za udomljavanje

Udomljavanje je foraU subotu 22. rujna 2018. godine od 9 do 15 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (kraj Splavnice), održat će se tradicionalna akcija ‘Udomljavanje je fora‘ u organizaciji Grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, a u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja. Ovoj popularnoj akciji pridružit će se i neki od napuštenih pasa koji traže svoj novi dom, a trenutačno su smješteni u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Na štandu Prijatelja životinja moći će se saznati nešto više o Mreži za zaštitu životinja koja okuplja udruge koje se zalažu i rade na sprječavanju napuštanja životinja te na njihovu zbrinjavanju, kao i na zaštiti životinja i promociji njihovih prava.
Tema ovoga događanja je infocentar koji spaja ljude i životinje – služba pomoću koje se može prijaviti pronađena životinja kako bi se što prije pronašao skrbnik i koja omogućava skrbnicima da brže pronađu svojeg izgubljenog psa ili mačku. Infocentar zagrebačkog skloništa u Dumovcu, koji je brojnim građanima pomogao spojiti se sa svojim četveronožnim članovima obitelji, kao i pronaći dom napuštenima, dokazuje da je potrebno što prije osnovati takav infocentar na razini cijele Hrvatske.
Udomljavanje je foraNaime, Zakonom o zaštiti životinja propisana je obavezna kontrola mikročipiranja pasa, omogućeno je propisivanje trajne sterilizacije kao kontrole razmnožavanja i naloženo je osnivanje županijskih koordinacijskih radnih skupina. Također, određena je uspostava jedinstvenog informacijskog centra koji će pomoći pri pronalasku izgubljenih životinja i udomljavanju nađenih životinja te tako ostvariti uštedu lokalnim zajednicama jer na taj životinje niti neće završiti u skloništu.
Udomljavanje je foraVoditelji zagrebačkog infocentra navode da su u pronalaženju izgubljenih i spašavanju ozlijeđenih životinja iznimno važni brza i točna informacija. Često se događa da građani Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba upućuju nepotpune prijave putem društvenih mreža i elektroničke pošte, a to nije dobar način kako bi se životinji odgovarajuće pomoglo u najkraćem mogućem roku. Upravo se na zagrebačkom primjeru vidi koliko je infocentar nužan i koristan za sve lokalne zajednice.
Stoga će djelatnici i volonteri Skloništa u subotu educirati građane i prolaznike kako učinkovito dojaviti da je životinja u nevolji. Neovisno je li riječ o kućnom ljubimcu ili divljoj životinji, prijavu za pronađenu ili izgubljenu životinju na području grada Zagreba treba napraviti putem internetske stranice http://www.azilzagreb.com/info-centar-dumovec ili telefona 01 2008 354.
Prijatelji životinja pozivaju sve građane Hrvatske na udomljavanje pasa i mačaka umjesto kupnje te se nadaju što skorijoj uspostavi jedinstvenog informacijskog centra za cijelu Hrvatsku.

Foto: Press

comment closed