fbpx

Svjetska premijera u Lisinskom uz proslavu kineske Nove godine

Zagreb…

Ne propustite svjetsku premijeru najnovijeg ostvarenja ‘zločestog dečka’ hrvatske glazbe Mateja Meštrovića

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Svjetska premijera u Lisinskom– U petak 9. veljače 2018. godine ne bacamo petarde, iako obećavamo pravi vatromet dobre glazbe… Ne insistiramo na dress codu, ali preporučujemo da obučete nešto crveno… I garantiramo putovanje sve do Kine, iako se te večeri ne mičemo iz Zagreba – poručuju organizatori.
U KD Vatroslav Lisinski 9. veljače na programu je koncert OFF ciklusa uz vrhunske kineske glazbenike Tua Shana Xianga, Zhang Pei, Bai Yu i Li Xinxing na egzotičnim instrumentima na kojima nastupaju. I dakako, ne propustite svjetsku premijeru najnovijeg ostvarenja ‘zločestog dečka’ hrvatske glazbe Mateja Meštrovića, Kinesku rapsodiju koju je skladao upravo za ovaj koncert.
Što je pipa, kako izgleda erhu ili kako se svira zheng? Kako zvuči Oda zastavi koju smatraju jednom od najvećih kineskih uspješnica? I zašto redovito izvode Svečanu proljetnu uvertiru ne samo najveći kineski, nego i brojni svjetski orkestri od Newyorške do Losangeleske filharmonije?
Prije koncerta u Lisinskom ne propustite razgovor s kineskim umjetnicima u predvorju dvorane, a prije kao i u stanci koncerta upoznajte i drevne kineske umjetnosti rezanja papira i kaligrafije.
Orkestar Zagrebačke filharmonije predvodi ugledni američki maestro Jonathan Griffith, koji uz najveće kineske, priprema i više orkestralnih uspješnica američke, ali i australske glazbe.
Kažu da će Godina psa biti godina životnih promjena i važnih odluka. I zato, u petak 9. veljače u 19.30 sati odlučite isključiti probleme i uključiti ono što svi najviše volimo – dobru glazbu!
Dobro došli u svijet Off ciklusa!

Foto: Press