fbpx

Scenaristica Karla Lulić na Cannes film festivalu

Cannes…

Film: Hrvatska autorica Karla Lulić na Cannes film festivalu u međunarodnom Paviljonu scenarista

Karla LulićMlada hrvatska scenaristica Karla Lulić odabrana je da se predstavi na ovogodišnjem izdanju Cannes film festivala u međunarodnom Paviljonu scenarista. Odabranih 22 autora, od ukupno njih 230 prijavljenih iz 23 zemlje, će imati priliku za profesionalno umrežavanje i susrete ‘jedan-na-jedan’ s potencijalnim internacionalnim producentima, fondovima, distributerima.
Kuća scenarista‘ (Maison des scénaristes) je francuska organizacija osnovana s ciljem predstavljanja odabranih scenarista na najvažnijim međunarodnim filmskim festivalima i njihovog umrežavanja s producentima, redateljima, glumcima, distributerima i ostalim filmskim profesionalcima. Prošle godine, Paviljon u Cannesu je zabilježio preko 200 posjeta dnevno, u najvećem broju su to bili producenti, distributeri, redatelji i scenaristi.
Karla Lulić će predstaviti svoj dugometražni film u nastajanju, satiru s fantasy elementima, BURGEIS.
BurgeisU Burgeisu, zgradi u kojoj se na prvi pogled sve čini i presavršeno, stanari žive u opresivnoj atmosferi skrivenih pogleda i strogih pravila, bez ikakvog kontakta s vanjskim svijetom. Jedne olujne noći, Agent nekretnine objavi prodaju zgrade. Cijela zgrada, uključujući i stanare, počne s misterioznim procesom propadanja. Pješčani sat se pokrene i odbrojava 7 dana života za stanare. Ali, bijeg iz zgrade čini se uzaludnim – svi putevi vode u Burgeis.
Projekt će se predstaviti u Paviljonu scenarista 15. svibnja u 10h, tijekom organiziranih susreta između odabranih autora, producenata i distributera.
Iste večeri, organiziran je i službeni party Kuće scenarista u 20h, gdje će se uz neformalnu atmosferu nastaviti druženje filmskihprofesionalaca.

Cannes
Otvorenje Paviljona scenarista u Cannesu je 12. svibnja inauguracijskim koktelom.

Foto: Press