fbpx

Video: Svi smo mi iz istog filma – Sarajevo Film Festival

Emotivna poruka…

Najveće srce – poklon publike za slavljeničko izdanje Sarajevo Film Festivala

Svi smo mi iz istog filmaU posebnoj slavljeničkoj atmosferi održat će se 25. po redu Sarajevo Film Festival, oaza umjetnosti, kulture, kreativnosti koja već 25 dugih godina okuplja najvažnija imena iz svijeta filma, ne samo iz regije, nego iz cijelog svijeta. I dok se ove godine, od 16. do 23. kolovoza, čak 53 filma natječu za nagrade Srce Sarajeva, jedan poseban projekt razveselit će sve obožavatelje filma i kulture diljem regije. Atlantic Grupa, koju za SFF veže dugogodišnje prijateljstvo, ove će godine zahvaljujući svojoj platformi „Svi smo mi iz istog filma“ omogućiti svim posjetiteljima i pratiteljima na društvenim mrežama da postanu dijelom „Najvećeg Srca u Sarajevu“. Umjetnost povezuje ljude, a upravo je srce simbol otvorenosti, emocije, strasti prema filmu te glavna misao vodilja festivala, koji je ovaj dio Europe zauvijek obilježio na svjetskoj filmskoj mapi.
Svi smo mi iz istog filmaObilježavanju posebnog jubilarnog SFF-a pridružili su se i popularni glumci iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije te poslali posebno emotivnu poruku „Svi smo mi iz istog filma“ ususret najvećoj filmskoj smotri u ovom dijelu Europe. Putem video poruka i svojih društvenih mreža u projekt pod sloganom „Postani dijelom Najvećeg Srca u Sarajevu“ uključili su se Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Moamer Kasumović, Mario Drmać, Milan Marić, Nataša Ninković i Ula Furlan. Platforma „Svi smo mi iz istog filma“ zahvaljujući modernim tehnologijama, omogućila je proteklih godina brojnim ljubiteljima filma da dožive ovu posebnu emociju čak i ako nisu posjetili Sarajevo u vrijeme festivala. Svoj su obol filmskoj umjetnosti dali stvarajući prvi vertikalni amaterski film, koji je i emitiran u Sarajevu prošle godine i čija je ideja bila povezati svakodnevne umjetničke trenutke i emociju ljudi diljem regije u jednu posebnu priču. Ove godine pod istom porukom #SviSmoMiIzIstogFilma, Atlantic Grupa i Sarajevo Film Festival omogućit će svima koji na svojim društvenim mrežama objave fotografiju sa simbolom srca, ili je pošalju putem obrasca na istoimenom webu, da postanu dijelom mozaika „Najveće Srce u Sarajevu“, koji će svečano biti otkriven u Sarajevu 18. kolovoza.
Već 25 godina SFF dodjeljuje nagradu Srce Sarajeva za najbolja ostvarenja u filmu, a za posebno jubilarno izdanje, najveće će srce stvoriti publika kao dar omiljenom festivalu. Sve informacije o tome kako biti dijelom „Najvećeg Srca u Sarajevu“ dostupne su na stranici www.svismomiizistogfilma.com.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0Fv45V1lSiI[/embedyt]