fbpx

Julia Roberts prvi put na filmskom festivalu!

Cannes…

Julia RobertsNakon što je objavila pauziranje u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri koja joj je, između ostalih, donijela dvije prestižne nagrade Oscar (za uloge u filmovima ‘Optužena’ i ‘Kad jaganjci utihnu’), holivudska zvijezda Jodie Foster odlučila je sjesti iza kamere i režirati akcijski triler ‘Igra novca‘. George Clooney i Julia Roberts imaju glavne uloge, a nevjerojatan, ali istinit podatak je da je ‘Igra novca’ prvi film Julije Roberts koji će se prikazati u sklopu najjačeg filmskog festivala na svijetu – onoga u Cannesu.
Julia RobertsRiječ je o napetom akcijskom trileru u kojem je glavni lik Lee Gates (Clooney), bombastični televizijski voditelj kojeg je njegova vlastita popularna emisija o financijama pretvorila u praktički čudotvorca Wall Streeta. Međutim nakon što svima preporuči kupnju visoko-tehnoloških dionica koje misteriozno propadnu, bijesni investitor (Jack O’Connell) dolazi u studio i uživo pred kamerama kao taoce uzima Gatesa i ekipu iza kamere predvođenu vrhunskom producenticom Patty Fenn (Julia Roberts). Dok se sve odvija u pravom vremenu, Gates i Fenn moraju pronaći način kako preživjeti i istovremeno razotkriti istinu iza velike laži koju krije igra novca…
Filmski festival u Cannesu ove će godine biti održan između 11. i 22. svibnja, a ‘Igra novca’ svoju će gala premijeru imati u četvrtak, 12. svibnja u Grand Théâtre Lumière. Iako se na prvi pogled radi o filmu o talačkoj krizi, film zapravo govori o nečemu puno mračnijem: na koji način uopće dolazi do financijske krize i kako ona utječe na obične ljude. Jedna od najvećih zanimljivosti vezana za film svakako je činjenica što se njegov scenarij 2014. godine nalazio na tzv. „Crnoj listi“ – holivudskoj listi najboljih scenarija koji još uvijek nisu producirani (nešto slično u novije vrijeme dogodilo se i s filmom „Ritam ludila“ koji je u konačnici postao hvaljeni kino hit i pokupio čak tri Oscara).

Foto: Press