fbpx

Aleksandra Kolarić u emisiji 1 na 1 s Romanom Bolkovićem

HRT…

Romano Bolković, Aleksandra KolarićU drugoj ovosezonskoj emisiji 1 na 1 s Romanom Bolkovićem gostuje kandidatkinja za predsjednicu zagrebačkoga SDP-a Aleksandra Kolarić. Emisija je na rasporedu u ponedjeljak 2. listopada 2017. godine na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 23.20 sati.
Aleksandra Kolarić nedavno je vraćena u Socijaldemokratsku partiju (SDP), iz koje je bila isključena zbog otvorenoga suprotstavljanja ustrajanju na provedbi Europskoga uhidbenog naloga poznatijega kao Lex Perković. Smatrala je da je to politički štetno i pogrešno. U vrijeme predsjednikovanja Zorana Milanovića protiv njezina isključenja bio je današnji predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Danas se i sam Bernardić nalazi pred zahtjevom za ostavkom, a Aleksandra Kolarić ime je koje mnogi vide kao jedino koje može podignuti hrvatsku socijaldemokraciju i obnoviti stranački ugled SDP-a.
Romano BolkovićS Romanom Bolkovićem Aleksandra Kolarić razgovarat će o smislu socijaldemokracije danas, o tome koja je dijagnoza stanja stvari u SDP-u i tko je za to stanje odgovoran, o tome je li oporavak SDP-a uopće moguć, koja je izvanstranačka, a koja stranačka pozadina obračuna s Davorom Bernardićem, koji je strateški cilj stranke, o povjerenju u političare i cinizmu građana, o tome je li politika igralište mediokriteta i je li moguće obnoviti vjerodostojnost političara. Bit će riječi i o nedemokratičnosti hrvatskih političkih stranaka, o tome kolika je odgovornost velikih stranaka za pojavu populizma, o dvostranačju i nedostatku bipolariteta, o mogućemu razdoblju nestabilnosti i kriza hrvatske politike, o kadrovskoj politici u SDP-u te o njezinoj osobnoj kandidaturi za predsjednicu stranke.
Emisija 1 na 1 s Romanom Bolkovićem, osim na Prvome programu Hrvatske televizije, bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, računala i tableta s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press – Saša Ćetković, Aleksandra Kolarić priv. album