fbpx

Amerika dobila 45. predsjednika: Donald Trump prisegnuo: Tako mi Bog pomogao

Washington…

Donald TrumpDonald Trump danas je u 18.00 sati po srednjoeuropskom vremenu prisegnuo u Washingtonu i službeno postao 45. predsjednik SAD-a. U ceremoniji je ponavljajući za predsjednikom Vrhovnog suda Johnom Robertsom držeći ruku na Bibliji prisegnuo uz završnu rečenicu; ‘Tako mi Bog pomogao’.
– Hvala vam – kazao je Trump na početku govora zahvalivši se građanima i bivšim predsjednicima nakon što je prisegnuo kao predsjednik SAD-a.
– Zajedno ćemo odrediti smjer u kojem će Amerika i svijet ići u narednim godinama – kazao je Trump koji se zahvalio Obami i njegovoj supruzi na pomoći tijekom prijelaznog razdoblja.
– Mi građani Amerike sada zajedno sudjelujemo u naporima da ponovno izgradimo našu zemlju i ispunimo obećanja. Zajedno ćemo odrediti smjer u kojem će Amerika i svijet ići u narednim godinama. Suočavat ćemo se s teškoćama, ali obavit ćemo taj posao. Današnja ceremonija ima posebno značenje jer danas ne samo da prenosimo vlast s jedne na drugu stranku. Predugo je malena skupina u našem glavnom gradu ubirala vrhnje dok je narod trpio. Političari su se bogatili, a tvornice se zatvarale. Establishment je sam sebe štitio, ali ne i građane. Njihove pobjede nisu bile vaše pobjede. Dok su oni slavili, bilo je malo razlog za slavlje siromašnim obiteljima diljem zemlje. Svijet će se to promijeniti danas i sada jer je ovaj trenutak vaš trenutak, on pripada vama. Ovo je vaš dan i vaša proslava, a SAD su vaša zemlja. Nije bitno koja je stranka na vlasti nego upravlja li našom vlašću narod. Ovo će biti upamćeno kao dan kad je narod ponovno postao vladar ove zemlje – rekao je novi predsjednik SAD-a Donald Trump u svom govoru.
– Hvala vam i Bog blagoslovio Ameriku – rekao je na kraju svog govora.

Foto: Screenshot YouTube