fbpx

Počelo snimanje novog serijala Andree Buča: Stani v Zagorju

Zagreb…

Stani v ZagorjuProšlog je tjedna u živopisnom okružju Hrvatskog zagorja počelo snimanje novog dokumentarnog serijala Andree Buča Stani v Zagorju. Nakon uspješnog putopisnog serijala “Stani u Lici”, Andrea Buča i njezina snimateljska ekipa krenuli su u nove pohode. Avantura se ovaj put događa u Hrvatskom zagorju. Kroz osam epizoda autorica će vas u svom prepoznatljivom stilu upoznati sa Zagorcima i njihovim običajima, Stani v Zagorjuprošetat će kroz bogatu povijest, otkriti dvorske tajne i ispričati zašto su “zagorski bregi” vrijedni dolaska.
Autorica će u novom serijalu pred objektiv staviti sugovornike čija pojava plijeni pažnjom i koji će vam opisati život na zagorski način. Tako ćete upoznati Baricu kuburašicu, ženu koja puca od malih nogu, priprema domaći barut i sakriva “pištole” u potoku. Penzioneri iz Klanjca odvest će Andreu na Zagorsku rivijeru, na svadbi u Đurmancu nosit će barjak, a Kreš i njegovi Zadrugari dokazat će joj kako punk u Zaboku definitivno nije mrtav.
U četrdeset dana snimanja ekipa serijala obići će bajkovite brežuljke, zagorske dvorce, kleti i dvorišta. Što su snimili vidjet ćete u osam epizoda novog serijala “Stani v Zagorju” čije se prikazivanje očekuje na Hrvatskoj radioteleviziji početkom sljedeće godine.

Foto: Press