fbpx

Premijerno izdanje ATP Cupa, Hrvatska u subotu protiv Austrije

ATP Cup…

ATP CupTri australska grada (Brisbane, Perth i Sydney) su od 3. do 12. siječnja 2020. godine domaćini prvom izdanju ATP Cupa, novog teniskog reprezentativnog natjecanja koje je nastalo kao izravan odgovor ATP-a na novoformiranu završnicu Davis Cupa čija se premijera dogodila u studenom prošle godine.
Na natjecanju će igrati 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina, a u četvrtfinale će se plasirati šest prvoplasiranih momčadi iz svake skupine i dva najbolja drugoplasirana sastava. Nagradni fond turnira je 15 milijuna dolara, a igrači se za svaku pobjedu nagrađuju s ATP bodovima (maksimalno mogu osvojiti 750 bodova u singlu i 250 u konkurenciji parova). Svaki se meč sastoji od dva pojedinačna dvoboja i jednog u paru (tiebreak u trećem setu). U skupini E u Sydneyju igrat će i hrvatska reprezentacija koja, za razliku od finala Davis Cupa u Madridu, nastupa u najjačem sastavu. Borni Ćoriću pridružio se i oporavljeni Marin Čilić, parove će igrati Ivan Dodig i Nikola Mektić, a peti član momčadi je Viktor Galović. Odluka o izborniku prepuštena je samim igračima koji su se ovog puta odlučili za Luku Kutanjca.
Naši tenisači nastup u skupini otvaraju u subotu (4. siječnja) protiv reprezentacije Austrije (Dominic Thiem, Dennis Novak), zatim u ponedjeljak (6. siječnja) igraju s Poljacima (Hubert Hurkacz, Kamil Majchrzak), da bi u srijedu (8. siječnja) odmjerili snage s Argentincima koje predvode Diego Schwartzman i Guido Pella. Na ATP Cupu igra osam od prvih deset tenisača svijeta predvođenim Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Foto: Press – Hrvatski teniski savez