Povratak Dore: Jacques Houdek: Dora je odlična platforma za mlade pjevače
By Gordana Malašić Lazić On 4 pro., 2018 At 03:32 PM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Festival Dora…

Dora će se održati 16. veljače 2019. godine u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji

Jacques Houdek, Dora

Jacques Houdek, Ursula ToljGlazbeno natjecanje za izbor pjesme koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu iduće godine vraća se na HRT i Opatiju i to nakon devet godina. Dora će se održati 16. veljače 2019. godine u sklopu Glazbenih dana HRT-a u sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Doru će tako moći gledati i publika uživo. Dora 2019. imat će jednu festivalsku večer, tijekom koje ćemo čuti 16 pjesama koje će odabrati stručni ocjenjivački sud Dorasastavljen od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a te glazbenog kritičara, pjevača i pjevačica s iskustvom nastupa na Eurosongu, skladatelja i tekstopisca. Uz 16 pjesama, žiri će odabrati i dvije rezervne pjesme. Dora se prvi put održala 1993. godine u Opatiji, a posljednja 2010. godine kad je pobijedila grupa Feminnem s pjesmom ‘Lako je sve’ u Opatiji. Jedan od najljepših glasova na Jacques Houdekglazbenoj sceni Jacques Houdek na Dori je nastupao šest puta. Houdek je svoj trenutak dočekao 2017. godine. Tada je odlukom HRT-a na 62. Eurosongu predstavljao Hrvatsku s pjesmom ‘My Friend’ i uistinu impresivno predstavio Hrvatsku. Houdek pozdravlja povratak Dore.
– Uz Doru me vežu počeci moje karijere i mojih prvih pet Dora je bilo kako bih sebe približio publici. Dora je u svakom slučaju jedna platforma za mlade. Danas mladih i Jacques Houdekkvalitetnih izvođača ima više nego ikad. Mislim da će Dora biti interesantna mladima, a možda čak i etabliranim izvođačima, budući da ‘Dore’ dugo nije bilo. Vjerujem da će odaziv biti ogroman. Mislim da izbor nacionalne pjesme publici puno znači i da ih emocije vežu uz Doru – kazao je Houdek za portal Scena.hr. Prisjetio se i nastupa na Eurosongu.
– Nikad neću zaboraviti taj osjećaj na Eurosongu. Sekundu prije početka pjesme shvatio sam da sam potpuno miran, ukorijenjen u toj bini i da će sad to biti maestralno, to je ono za što mi izvođači živimo – zaključio je Houdek za portal Scena.hr.

Nika Antolos, Neda Parmac

Na konferenciji za medije u povodu velikog povratka Dore bili su i raniji predstavnici Hrvatske na Eurosongu: Jacques Houdek, Tony Cetinski, Feminnem – Nika Antolos i Neda Parmać, Kraljevi ulice, Franka Batelić, ali i Rajko Dujmić, jedini hrvatski skladatelj čija je pjesma, Rock me, Baby, pobijedila na Eurosongu u izvedbi grupe Riva i dovela Eurosong u Zagreb.

Ivica Propadalo

A na predstavljanju Dore 2019. bio je i Ivica Propadalo, čija je skulptura izabrana za službenu statuu Dore.

Foto: Scena.hr

comment closed