fbpx

Trešnjevka se budi – Book corner u Milčecovom parku

Book corner

U petak, 23. travnja 2021. s početkom u 18 sati u Parku Zvonimira Milčeca (Trešnjevački trg 1, Zagreb) pozivamo sve ljubitelje čitanja i knjige da se pridruže akciji Trešnjevka se budi – Book corner u Milčecovom parku – pozivaju organizatori.

Book corner

– Povodom Noći knjige, uvjereni u ljekovitu moć čitanja, te u to da ta ljekovitost eksponencijalno raste kada se knjige čitaju vani, pozivamo vas da se priključite zajedničkom čitanju na otvorenom! Milčecov park, trešnjevački park usred gradske vreve, no ujedno i zelena oaza, već je isprobano mjesto za čitanje u javnosti; k tome, samo ime parka zove da odamo počast hrvatskom književniku Zvonimiru Milčecu, čiji su ispisani redovi na razne načine obilježili naš grad Zagreb – zaključuju organizatori.

Urednica programa Trešnjevka se budi – Book corner je Ana Rubić, knjižničarka iz NSK, koja će za ovu priliku odabrati autorice i autore s isječcima iz “ljekovitih” djela. Neki od sudionika Book corner čitanja su Petra Crnetić, Lara Ljubičić, Slavko Trnka, Vanja Radovanović, Slaven Krtalić (HZJZ) i IX. gimnazija.

Zbivanje se realizira kao dio programa Trešnjevka se budi, sa željom uključivanja što većeg broja građana u kulturne programe.

Organizacija: projekt Mapiranje Trešnjevke koji djeluje u okviru CeKaTe-a

Foto: Press