fbpx

Kod nas doma: Ivica Kostelić i Roko Leni Ukić

Na HRT…

Ivica Kostelić– Kad smo se vratili iz Salt Lake Cityja, priređen je veliki doček Janice na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Trg je bio pun kao i okolne ulice. Nastupao je Telefon Blues Band. Rekao sam si da je ovo jedinstvena prilika koja se događa jednom u životu. Uzeo sam gitaru i rekao: Samo Rolling Stonesi imaju ovakvu publiku i ovo ne želim propustiti! Tad sam zasvirao i to mi je jedno od najljepših sjećanja iz moje sviračke karijere – rekao je Ivica Kostelić.
Ovoga petka u emisiji Kod nas doma na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 17.20 sati gledatelje očekuje spoj sporta i glazbe. Barbari Kolar u goste dolaze vrhunski sportaši koji u slobodno vrijeme sviraju – najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić zasvirat će gitaru, a kapetan zagrebačkoga košarkaškog kluba Cedevita Roko Leni Ukić bubnjeve. Barbari će u razgovoru otkriti koliko im u životu znači glazba, kakvu glazbu vole slušati te koju glazbu valja izbjegavati prije natjecanja.
– Zapravo sam prije naučio svirati bubnjeve nego igrati košarku. Negdje sam se s devet godina ipak odlučio baviti sportom i hvala Bogu da sam tako odlučio bez obzira na to što je bubanj ostao moja ljubav. Kad god imam vremena, uvijek malo zasviram ili sebi za gušt ili s ekipom. To je moj hobi i dobra rekreacija – priznaje košarkaš Roko Leni Ukić.
– U svojemu pretrpanom rasporedu pronašli su vremena i, iako im je ovo prvi zajednički susret, Ivica i Roko naporno su vježbali zbog prvoga zajedničkoga javnog sviranja u emisiji Kod nas doma. Pod budnim okom voditeljice projekta Tanje Tušek izvest će hit Johnnyja Casha i najpoznatiji instrumental Apache glazbenoga sastava The Shadows. U tome će im pomoći gitarist Brkova Vedran Ivčić te basist Tomislav Kalousek, bivši politički novinar koji se danas, uz glazbu, bavi i ribolovom – najavljuje urednica HRT-ove emisije Kod nas doma Elizabeta Biočina.
Gostima će se pridružiti i Ivan Dečak za kojega svi znaju da je spretan na gitari, no u emisiji će pokazati i kako mu ide s loptom. Da u pubertetu sportske klubove nije zamijenio noćnim klubovima i glazbenim studijima, zasigurno bismo ostali zakinuti za mnoge hitove sastava Vatra.
Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT ― HTV 1) emisiju Kod nas doma bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press