fbpx

Lupino: Fire Angel ima dva spola i bit će neviđena atrakcija u Hrvatskoj

Ekskluzivno…

Predviđam joj da će u vrlo kratkom roku postati najpoznatija hrvatska skulptura zbog svoje osebujnosti, energije, kontroverznosti i veličine, kaže Stephan Lupino

Fire Angel, Stefan Lupino

Fire Angel, Stefan LupinoFire Angel predstavlja pogled u budućnost, optimizam i ogromnu nadrealnu energiju. Fire Angel ima dva spola, a sto godina je ispred svjetovnog i ljudskog načina razmišljanja – rekao je Stephan Lupino ekskluzivno za portal Scena.hr.
Svjetski poznati umjetnik Stephan Lupino nakon velikih uspjeha na svjetskoj sceni te izložbi u Beču i Njemačkoj gdje je imao izložbu ‘The Legion‘ u minhenskoj Galerie am Maxmonument, vratio se u svoju radionu. A u tijeku su završni radovi na novoj skulpturi, za koju kaže da će ubrzo biti najpoznatija hrvatska skulptura zbog svoje osebujnosti, energije, kontroverznosti i veličine.
– Fire Angel modeliram iz gline. Potrošeno je oko 220 kilograma gline, a kad je dovršim i kad se izlije u broncu, bit će teška oko 250 kilograma i visoka preko četiri metara. A predviđam joj da će u vrlo kratkom roku postati najpoznatija hrvatska skulptura zbog svoje osebujnosti, energije, kontroverznosti i veličine – dodao je umjetnik.
Nova skulptura iz opusa ‘Lupinizam’ Fire Angel, koja se radi u ljevaonici umjetnina Ujević, nakon završetka radova će biti postavljena u Varaždinu, umjetnikovom rodnom gradu, i to u parku pored gradskog groblja.
– Posjetitelji će moći prolaziti ispod skulpture jer će ista biti učvršćena u podest te će se uzdizati četiri metra iznad zemlje – naglasio je Lupino.

 

Fire Angel, Stefan Lupino

Foto: Stephan Lupino priv. album