fbpx

Azija – pogled odozgo: Singapur u zapanjujućoj 4K rezoluciji

Zagreb…

Serija Azija – pogled odozgo: Singapur nudi rijetko viđen pogled na najpoznatije znamenitosti Azije

SingapurHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 11. studenog 2019. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 15.00 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije Azija – pogled odozgo: Singapur.
Serija nudi rijetko viđen pogled na najpoznatije znamenitosti Azije, i to s vrtoglavih visina. Od urbanih pejzaža pa sve do čuda prirode, ova nam četverodijelna serija, snimljena u zapanjujućoj 4K rezoluciji, uspijeva dočarati povijest i kulturu ovog izuzetnog kontinenta.
SingapurU prvoj epizodi vidjet ćemo ovaj živopisan otok onako kako ga još nikada nismo vidjeli – iz zraka. Na ovom uzbudljivom izletu kamere nikada neće dotaći tlo. Vidjet ćemo kako se ovo nekad mirno ribarsko seoce u manje od pola stoljeća preobrazilo iz jedne od zemalja trećeg svijeta u vodeći grad-državu budućnosti.
Nijedan grad na svijetu naime nije građen tako planski kao Singapur, a gradnja u njemu moguća je samo – uvis. Pet i pol milijuna ljudi naguralo se na otočić koji predstavlja samo malu crvenu točku na karti svijeta.
Fascinantna arhitektura, gradske četvrti načičkane neboderima koje se prostiru dokle god oko seže, žamor i vatromet boja koji prate vjerske svečanosti kao što je Deepavali, velebnost Marina Baya i njegova rastrošnost očekuju gledatelje HRT-a u ovom jedinstvenom putovanju prepunom otkrića.
Seriju Azija – pogled odozgo: Singapur je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press