Božidar Šnajder: Pokazali smo cijeloj Hrvatskoj svoje jedinstvo!
By Snježana Županović On 25 stu., 2016 At 05:51 PM | Categorized As Naslovnica, Vijesti | With 0 Comments

Osijek…

HNK u Osijeku dočekao svoje nagrađene

Božidar Šnajder

Božidar Šnajder– Hvala vam svima na ovom predivnom iznenađenju, ovo nismo niti u snu očekivali! Toliko je sreće i emocija u nama da vam ne mogu ovo niti opisati. Moram naglasiti nešto vrlo bitno, ali ovo stvarno nema veze s politikom. To što su jučer s nama u Zagrebu bili i gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i župan gosp. Vladimir Šišljagić pokazuje naše jedinstvo cijeloj Hrvatskoj. Bilo je u Zagrebu nominiranih i nagrađivanih iz cijele Hrvatske, ali samo smo mi bili u cjelini i dobili veliku podršku što jako puno znači – rekao je u uvodnom govoru intendant Božidar Šnajder.
Djelatnici HNK-a u Osijeku, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, župan Vladimir Šišljagić, roditelji, ljubitelji kazališta i mediji svečano su dočekali svoje idole pobjednike i tri osvojena kipića s jučer održane dodjele ‘Nagrade hrvatskog glumišta 2016.‘ u Zagrebu. Sama manifestacija dočeka bila je iznenađenje i zahvala nagrađenima izvođačima i intendantu Božidaru Šnajderu na velikom radu i trudu te velikom doprinosu za grad Osijek i cijelu Slavoniju.
Božidar Šnajder– Gospodo, ja vam se i ovim putem još jednom od srca zahvaljujem, jer ovo sve znači da volite kazalište. Ono što je sve oduševilo i što ste vidjeli, to su naša djeca na koje sam posebno ponosan. Hvala im puno kao i njihovim roditeljima. Kad budu pogledali snimku s jučerašnjeg događanja znat će da su pisali povijest. Kad će to pokazati svojim unucima znat će da su napravili veliku stvar. Hvala svim djelatnicima; od portira, tehničkom dijelu, glumcima, svim djelatnicima ovog kazališta, jer svi smo mi ovo doprinijeli zajedno. Moramo se veseliti ovim nagradama i slaviti ih. A još jednu stvar bi htio reći i naglasiti. Jučer je nagradu primila velika glumica, duša našeg kazališta – Radoslava Mrkšić. To je Rada i zaslužila. Meni je izuzetno bilo stalo da Rada dobije tu nagradu jer Rada će do kraja ove godine primiti i Pečat grada Osijeka i tako ćemo joj se probati odužiti za njen rad i doprinos koji je neprocjenjiv. Rada je s nama ovdje više od četrdeset godina – rekao je pun emocija intendant Božidar Šnajder.
Božidar ŠnajderŠnajder se u svom završnom govoru zahvalio još jednom svima i pozvao sve prisutne da nazdrave. Iako je mislio da je svečani doček završio, za riječ su se javili gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić koji su i u svoje ime zahvalili svima i iskazali ponos učinjenim radom te darovali nagrađene i intendanta Božidara Šnajdera prigodnim poklonima. A hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Gordan Grlić Radman dodijelilo je zahvalnicu intendantu Božidaru Šnajderu i HNK u Osijeku kojom se potvrđuje osobiti doprinos Božidara Šnajdera za uspješno ostvarenje izvedbe opere Ivana Plemenitog Zajca Nikola Šubić Zrinski koja simbolizira zajedničku mađarsku i hrvatsku kulturnu baštinu.

Foto: Scena.hr

comment closed