fbpx

Busheva era – Obitelj, dužnost, moć: Očevi i sinovi

Dokumentarna serija Busheva era – Obitelj, dužnost, moć: Očevi i sinovi od petka na HTV2

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 3. rujna 2021. na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.50 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Busheva era – Obitelj, dužnost, moć: Očevi i sinovi.

Busheva era

Priča je to o obitelji Bush, jednoj obitelji koja je dala dvojicu američkih predsjednika; oca Georgea Herberta Walkera Busha koji je bio predsjednik SAD-a od 1989. do 1993., poznatijeg kao Bush stariji, i sina Georgea Walkera Busha, koji je bio predsjednik od 20021. do 2009., poznatog kao Bush mlađi.

Busheva era

Serija Busheva era – Obitelj, dužnost, moć: Očevi i sinovi također govori i o naslijeđu koje je oblikovalo suvremenu Ameriku. Puna je složene unutarnje dinamike, bratskog suparništva, utjecajnih matrijarha i ekstremnog natjecateljskog duha.

Saznat ćemo kako su Busheve oblikovali trijumfi, tragedije, oštre borbe i politički skandali. Od borbe Georgea starijeg za predsjednički mandat i opijanja Georgea mlađeg, do vjerskih intervencija i rata u Iraku – dokumentarna serija otkriva sve uspone i padove.

Uz fascinantne uvide biografa, povjesničara i članova Busheva klana, ovo je detaljni prikaz jedne od najmoćnijih američkih obitelji.

Prva epizoda serije Busheva era – Obitelj, dužnost, moć: Očevi i sinovi prati kako se George H. W. Bush dobrovoljno se javlja u vojsku i za odlazak u rat. Vraća se i osniva obitelj s Barbarom. Na svijet dolazi George W. Bush. Tragedija ih je snašla kad su izgubili kćer Robin. Prescott Bush odlazi u senat, a George H. W. Bush počinje svoje političko putovanje od Texasa do Washingtona.

Foto: Press