fbpx

Cronovatori – Mlade snage: Hrvatske inovacije i inovatori

Dokumentarna serija…

Serija Cronovatori pokazuje hrvatske inovacije i inovatore koji osvajaju prestižne svjetske nagrade

CronovatoriHrvatska radiotelevizija od srijede, 13. veljače 2019. godine na svom Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20.30 sati počinje s prikazivanjem domaće dokumentarne serije ‘Cronovatori: Mlade snage‘ u trajanju od devet epizoda.
Serija Cronovatori pokazuje hrvatske inovacije i inovatore koji osvajaju prestižne svjetske nagrade. Na toj sceni važnu ulogu imaju i mladi, pa ćemo vidjeti svu Cronovatorikreativnost, uzbudljivost i raznovrsnost inovatorskih rješenja i razbiti zabludu da su inovatori sredovječni čudaci koji ne izlaze iz radionica i laboratorija.
Inovatori su kreativci sposobni problem sagledati iz drugačije perspektive, a kad ga riješe, nerijetko se pokaže kako je rješenje toliko jednostavno da se mnogi od nas pitaju – kako se ja toga nisam sjetio.
U prvoj epizodi predstavljaju mladi naraštaji hrvatskih inovatora. Neki su samostalno dolazili do ideja, drugi su imali sreću da ih je pratio profesor koji se po broju medalja koje su njegovi učenici odnijeli na međunarodnim sajmovima ubraja u sam vrh, ali sve ih povezuje maštovitost, ustrajnost i znatiželja.

Scenaristica, redateljica i producentica serije Cronovatori – Jadranka Cicvarić Šiftar
Produkcija: Trigon za HRT
Urednica: Andrea Ćakić

Foto: Press