fbpx

Životna priča Neila Armstronga: Film Armstrong

Dokumentarni film Armstrong

U subotu, 15. svibnja 2021. godine, s početkom u 20.05 sati na HRT – HTV2, na rasporedu je dokumentarna serija Armstrong.

Armstrong

Dramatičan, dirljiv i pronicljiv, dokumentarni film pripovijeda zaokruženu životnu priču Neila Armstronga: od djetinjstva provedenog na selu u Ohiju preko zračnih okršaja u Koreji do prvih koraka na Mjesecu – i neželjenog statusa zvijezde.

Armstrong

Priča je to o šutljivom, odlučnom čovjeku koji je postao avijatičar, astronaut, suprug, otac i suzdržani junak. Snimljen u suradnji s obitelji koju je ostavio iza sebe, film uključuje dosad neviđene kućne snimke čiji je autor sam Neil.

Neilove riječi narativna su potka nastala na temelju njegovih rijetkih intervjua, tekstova i govora, a interpretira ih slavni glumac i zaljubljenik u visine Harrison Ford. Film uključuje opsežne intervjue s njegovom obitelji, plejadom kolega astronauta i avijatičara, ljudima koji su ga poznavali u mladosti i kasnijem životu, kao i nove sekvencije snimljene na nekima od ključnih mjesta iz njegove životne priče.

Produkcija: Tin Goose Films Ltd., 2019.
Odabrala: Mira Vočinkić

subota, HRT – HTV2, 15.05.2021., 20.05, Životna priča Neila Armstronga, dokumentarni film 96′ (kod. na sat.)

Foto: Press HRT