Uz Dan žena – Dokumentarac Ja sam revolucija
By redakcija On 25 velj., 2020 At 08:28 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

HRT…

U sklopu ciklusa Mijenjamo svijet – Ja sam revolucija

Ja sam revolucijaHrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu 4. ožujka 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.05 sati u sklopu ciklusa Mijenjamo svijet premijerno će prikazati dokumentarni film Ja sam revolucija (uz Dan žena).
Ovo je nadahnuta priča o trima ženama koje riskiraju živote kako bi potaknule političke, društvene i oružane promjene u svojim zemljama.
Ja sam revolucijaSelay Ghaffar, Rojda Felat i Yanar Mohammed bore se za slobodu i ravnopravnost spolova i žive u zemljama u kojima je teško biti žena, u Afganistanu, Siriji i Iraku.
Svaka od tih zemalja odražava i jačanje feminističke revolucije: politička revolucije u Afganistanu, oružana revolucije u Siriji i društveni aktivizam u Iraku. Film preispituje našu percepciju žena na Blisku istoku o tome da su pokrivene, tihe i plahe. Umjesto toga, prikazuje nam snagu žena na prvim crtama, u zabačenim selima i na gradskim, ulicama koje traže svoj glas i svoja prava.
Film je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press

comment closed