Daniel Rafaelić imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja HAVC-a

Priopćenje…

Radio je u Hrvatskoj kinoteci – Hrvatskom državnom arhivu do 2010. godine, kao filmolog – arhivist. Od 2007. do 2009. radi kao Načelnik odsjeka za zaštitu i restauraciju filmskog gradiva. Usmjeren na istraživanje domaće i svjetske filmske povijesti

Daniel Rafaelić– Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra u sastavu: Bruno Kragić (predsjednik), Jadranka Hrga (članica), Ivan Kujundžić (član), Igor Starčević (član) održanoj 16. veljače 2017. godine vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovan je Daniel Rafaelić. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno, a sjednici zbog bolesti nije nazočila članica Upravnog odbora Gabrijela Krmpotić Kos – piše u priopćenju HAVC-a.
Daniel Rafaelić rođen je 19. lipnja 1977. godine u Bitoli, Makedonija. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu gdje je 1996. godine upisao Filozofski fakultet – diplomirao je povijest 2002. godine (na temu: ‘Amarna period egipatske povijesti umjetnosti’). 2003. godine na istom fakultetu upisao je Poslijediplomski studij hrvatske povijesti. 2006. godine upisao je Poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti. Radio je u Hrvatskoj kinoteci – Hrvatskom državnom arhivu od 2002. do 2010. godine, kao filmolog – arhivist. Od 2007. do 2009. radi kao Načelnik odsjeka za zaštitu i restauraciju filmskog gradiva. Usmjeren na istraživanje domaće i svjetske filmske povijesti kao i istraživanje filmskih arhiva s ciljem pronalaska zaboravljenih i izgubljenih filmskih zapisa iz Hrvatske. Suradnik je na Akademiji dramske umjetnosti i Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Foto: Daniel Rafaelić društv. mreža