fbpx

Tehnološki obnovljen Dnevnik s moderniziranom režijom

HRT…

Dnevnik– Vrijednost ovoga projekta ogleda se u brojnim pogodnostima za naše gledatelje – kvalitetnijoj slici i tonu te povećanoj pouzdanosti. Ovim su projektom znatno poboljšani i uvjeti rada u Režiji 4 koja se nije znatnije obnavljala od 1988. godine. Želim zahvaliti svim kolegama koji su bili uključeni u ovaj važan projekt koji smo zajednički i najvećim dijelom vlastitim snagama uspješno odradili – istaknuo je voditelj projekta Mile Boban.
DnevnikZaposlenici Poslovne jedinice Tehnologija Hrvatske radiotelevizije (HRT) uspješno su dovršili projekt tehnološke obnove i modernizacije Režije 4 iz koje se emitiraju informativne emisije Dnevnik te sportski pregledi, vremenska prognoza i Tema dana koje će ubuduće imati kvalitetniju sliku i ton. U okviru tehnološke modernizacije ugrađena su nova videomiješala i tonska miješala, novi veliki videozid te druga pripadna infrastruktura, čime je ta režija postala spremna i za buduće emitiranje u visokoj razlučivosti.
DnevnikNova režija u pokusni je rad puštena emitiranjem podnevnoga Dnevnika Hrvatske radiotelevizije (HRT) u utorak 4. srpnja nakon višetjednih priprema i radova, a od danas je službeno u redovitome radu. Voditelj projekta bio je Mile Boban, a uži projektni tim činili su Goran Jerbić, Petra Dražić, Zoran Šego, Hrvoje Mikulandra i Zdenko Bišćan. Tehnički projekt izradili su inženjeri i tehničari Hrvatske radiotelevizije, a izvođenje radova i postavljanje opreme također su u najvećoj mjeri odradili HRT-ovi zaposlenici.
Režija 4 Hrvatske radiotelevizije (HRT) u redoviti je rad puštena uoči početka današnjega izdanja podnevnoga Dnevnika Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT