fbpx

Toskanski slavuj Andrea Bocelli najavljuje glazbenu poslasticu!

Stožice…

Andrea BocelliKarizmatični svjetski tenor, umjetnik kojeg obožavaju kolege glazbenici i publika diljem svijeta, vlasnik 15 albuma s više od 80 milijuna prodanih primjeraka Andrea Bocelli vraća se u regiju i najavljuje posebnu glazbenicu poslasticu. Najpoznatiji svjetski glazbeni filmski klasici, ali i arije kojima uspješno osvaja srca publike više od dva desetljeća čine program s kojim će se po prvi put predstaviti publici u areni Stožice, 19. studenog 2016. godine.
Najveća ljubljanska arena premala je za sve poklonike klasične glazbe i ovog umjetnika upečatljivog glasa s nevjerojatnim rasponom.
– Kad bi Bog pjevao, zvučao bi gotovo kao Andrea Bocelli – izjavila je jednom prigodom Celine Dion, a ova poznata pjevačica samo je jedna u nizu obožavatelja koji uživaju u izvedbama toskanskog slavuja.
Andrea Bocelli će prvi put u ovom dijelu Europe izvoditi pjesme s novog albuma Cinema koji je osvojio prvo mjesto Billboardove ljestvice klasičnih albuma, a koji donosi jedinstvene obrade najljepših pjesma iz filmskih klasika kao što su Dr. Živago, Ljubavne priče, Gladijator, Kum i Doručak kod Tiffanyja.
Andrea BocelliAndrea Bocelli rođen je u Toskani u kojoj i danas živi sa suprugom i djecom. Koliko god je obožavao svirati klavir i flautu, s godinama je otkrio da je zapravo najsavršeniji instrument upravo njegov vlastiti glas. Bocellijeva svjetska karijera započela je godine 1994. kad je pobijedio na festivalu u San Remu, a nedugo nakon ovog uspjeha pripala mu je prva velika uloga u Verdijevoj operi ‘Macbeth’, da bi tog Božića već pjevao ‘Adeste Fideles’ za Papu Ivana Pavla II i ispred nekoliko desetina tisuća vjernika na Trgu svetog Petra u Vatikanu. Primio je brojna svjetska glazbena priznanja i nagrade, ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda jer je paralelno držao prvo, drugo i treće mjesto američke nacionalne top ljestvice klasične glazbe, bio je nominiran za prestižnu nagradu Golden Globe Award, za nagradu Oscar, a 2010. godine je dobio i svoju zvijezdu na hollywoodskom šetalištu slavnih Walk of Fame. Ovaj se karizmatični Talijan također dokazao i kao vrsni tekstopisac i glazbeni producent, a njegova pjesma Con Te Partiro koju je kasnije snimio u duetu sa Sarah Brightman pod nazivom Time to Say Goodbye, nije se skidala sa svjetskih top ljestvica mjesecima te ostaje i dalje jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena i hit na svim kontinentima. Tijekom karijere nastupao je na najistaknutijim svjetskim pozornicama među koje se ubraja Carnegie Hall, Colosseum u Rimu, Opere u Sydneyju i Berlinu te Central Parku u New Yorku, a jedan od njegovih najzapamćenijih nastupa je i onaj u Sao Paulu u Brazilu, kad je pjevao ispred više od stotinu tisuća obožavatelja.
Andrea BocelliIako su često dijelili pozornicu i nastupali zajedno, Andrea Bocelli postao je daleko popularniji od svojih starijih kolega poput Joséa Carrerasa i Placida Dominga, a mnogi ga uspoređuju i s Carusom te Sinatrom zbog njegovog utjecaja na suvremenu i popularnu glazbu.
– Mislim da čovjek ne može sam donijeti odluku da postane pjevač. Tvoja publika i reakcije ljudi koji te slušaju odlučuju o tome – tvrdi Andrea Bocelli, koji za sebe kaže da je zapravo ‘moderan, ali istodobno staromodan tenor’.
Neupitno je da 19. studenog u ljubljanske Stožice stiže jedan od najomiljenijih svjetskih tenora, a od danas u prodaju kreću ulaznice po posebnoj cijeni već od 39 eura, koje će se moći osigurati samo do 30. travnja 2016. godine na službenoj stranici www.andreabocelli.com/tickets ili u sustavu www.eventim.hr.

Foto: Press