fbpx

Andrea Bocelli u Zagrebu pjeva sa zborom IGK!

Ekskluzivno…

Andrea Bocelli i zbor Ivan Goran Kovačić

Andrea BocelliPotvrđeno je – akademski zbor Ivan Goran Kovačić pjevat će u Areni Zagreb sa slavnim talijanskim tenorom Andreom Bocellijem. Ovu svjetsku zvijezdu će, uz Goranovce, pratiti Zagrebačka filharmonija. Svoj veliki solistički nastup Andrea Bocelli će, podsjetimo, održati 29. studenog 2014., a program, odnosno nekoliko pjesama koje će s njim izvesti zbor IGK, znat će se najesen.
Andrea BocelliNajpoznatiji hrvatski zbor tako će postati dio jedinstvenog i vrhunski produciranog glazbenog spektakla, pod okriljem karizmatičnog umjetnika koji je posljednji put u Hrvatskoj pjevao prije devet godina; 2005. u pulskoj Areni.
Bocellijeva blistava karijera počela je u rodnoj Toscani, a svjetsku slavu stekao je 1994. pobjedom u San Remu s pjesmom ‘Il Mare Calmo della Sera’. Ubrzo je dobio i prvu veliku ulogu u Verdijevoj operi ‘Macbeth’. U godinama koje su uslijedile strelovitom je brzinom poharao svjetske top ljestvice, a duet ‘Time to Say Goodbye’ sa Sarahom Brightman prometnuo se u jednu od najpopularnijih pjesama svih vremena.

Iza Goranovaca uspješna sezona i koncert s Tonyjem Cetinskim

Za zbor Ivan Goran Kovačić nastup s Bocellijem uslijedit će nakon bogate sezone 2013./2014. i ništa manje aktivnog ljeta. Goranovci su, podsjetimo, Andrea Bocellivelikim koncertom s Tonyjem Cetinskim 1. prosinca 2013. obilježili 65. godišnjicu SKUD-a IGK, a svojim nastupom uveličali su i 40. godišnjicu Koncertne dvorane Lisinski.
U ožujku su zabljesnuli s dvostrukom izvedbom Beethovenove IX. simfonije s maestrom Kitajenkom, a bio je tu i spektakularni koncert na Tomislavovom trgu za Dan grada Zagreba, 30. svibnja. Kruna sezone svakako je veličanstveni Brahmsov Njemački rekvijem, koji su Goranovci sa Zagrebačkom filharmonijom izveli 13. lipnja u Lisinskom.

Ljeto u Trstu, Ljubljani, na Korčuli

Zbor IGK imat će i aktivno ljeto. S Carminom Buranom Carla Orffa gostuju u Trstu 30. lipnja 2014. na Piazza dell’Unita D’Italia, a dan kasnije na Kongresnom trgu u Ljubljani.
A za Korčulanski barokni festival 7. rujna u suradnji s Hrvatskim baroknim ansamblom, pripremaju posebnu baroknu poslasticu – Gloriju Antonija Vivaldija. Sezona 2014./2015., osim Bocellija, donosi nova glazbena iznenađenja u repertoaru zbora IGK, no o tom potom.

Foto: Press