Ne propustite: Jadranka Đokić i Amar Bukvić u predstavi Pluća

Joza Ivakić…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pluća, Jadranka Đokić i Amar BukvićU nedjelju 10. rujna 2017. s početkom u 20.00 sati u Gradskom kazalištu ‘Joza Ivakić’ u Vinkovcima na programu je komedija D. Macmillan: Pluća redateljice Aide Bukvić.
Kroz virtuoznu glumačku igru i odnos protagonista (Jadranka Đokić i Amar Bukvić) dramski tekst britanskog dramatičara Duncana Macmillana bavi se generacijom nesigurnih, strahovima obuzetih ljudi kojima su nametnuti imperativi posvemašnje ‘korektnosti’ – u kojoj se gubi iskonska perspektiva bitnog i nebitnog.
KRATAK SADRŽAJ: Mladi, obrazovani i ekološki osviješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe. Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osviješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On ‘predloži dijete’. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.
Pluća, Amar Bukvić, Jadranka Đokic‘Pluća’ su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.
Predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu 9. Festivala regionalnih kazališta PROLOG 2016.
Igraju: Jadranka Đokić i Amar Bukvić
Cijena ulaznice: 40.00 kuna

Foto: Press