fbpx

Poliklinika IVF predstavila novog člana tima

Novi stručnjak

Poliklinika IVF odnedavno ponosno ističe novog člana tima, dr. med. Igora Maričića, spec. gin., supspecijalista humane reprodukcije, koji će provoditi suvremenu metodu za dijagnosticiranje patoloških stanja maternice, histeroskopiju. Poliklinika IVF utemeljena je prije 16 godina i njezina temeljna djelatnost jest zdravstvena zaštita žene tijekom cijelog života. Prva je privatna ustanova u Hrvatskoj koja se bavi reprodukcijskom medicinom i liječenjem izvantjelesnom oplodnjom. Poliklinika IVF već niz godina okuplja samo vrhunske stručnjake kako bi pacijentima pružila brzu i kvalitetnu medicinsku pomoć. Medicinski kredibilitet i najuspješnije tretmane liječenja Poliklinika IVF temelji na tridesetogodišnjem iskustvu osnivača prof. dr. sc. Velimira Šimunića, vođe stručnog tima. Šimunić je 1982. godine prvi uspješno proveo proces izvantjelesne oplodnje. Rezultat je bio začeće i rođenje prvog ‘IVF djeteta Hrvatske’, Roberta Verige, koji je nedavno upravo u prostorima poliklinike svečano proslavio trideset godina. Šimunić uspješno prenosi svoje znanje i iskustvo na mlade, talentirane liječnike čije je glavni cilj usrećiti brojne parove diljem Hrvatske koji se godinama bezuspješno bore s neplodnošću.
Dr. med. Igor Maričić od danas primjenjuje u Poliklinici IVF modernu metodu za dijagnosticiranje patoloških stanja maternice, ambulantnu histeroskopiju. Takve zahvate dr. Maričić je izveo nekoliko stotina puta. Ambulantna histeroskopija je metoda kojom se pregledava unutrašnjost ženine maternice i dijagnosticiraju patološka stanja, koja se istovremeno mogu i operativno liječiti. Glavna prednost za sve pacijentice jest što se zahvat izvodi bez upotrebe anestezije, čime se izbjegavaju sve dodatne komplikacije, a zahvat istovremeno nije bolan.
Doktori Velimir Simunic, Igor Maricic

Napredna tehnologija BETTOCCHI histeroskopa, tvrtke Karl Storz, nježni je instrumentarij koji pruža cjelokupne mogućnosti te endoskopske metode. Jednostavnim i kratkotrajnim zahvatima moguće je korigirati abnormalnosti unutrašnjosti uterusa koji kolidiraju s normalnom trudnoćom. Posebna korist tog bezazlenog kirurškog zahvata jest što priprema pacijentice za liječenje neplodnosti IVF metodom.
– Iznimno sam ponosan što svoju profesionalnu karijeru nastavljam u respektibilnoj poliklinici koja je poznata po iznimnim medicinskim dostignućima. Poliklinika IVF nudi najmoderniju medicinsku opremu, uz vrhunske stručnjake na čelu s prof. dr. sc.  Velimirom Šimunićem. Bogato iskustvo prof. dr. sc. Velimira Šimunića i znanje koje nesebično dijeli s ostatkom liječničkog tima jamstvo su profesionalnog napretka, ali i delikatnog, individualnog pristupa pacijenticama kojemu i sam težim  – zaključio je ovom prilikom Maričić.
Poliklinika IVF uz novog, vrhunskog stručnjaka na polju humane reprodukcije čvrsto ostaje jedna od najboljih poliklinika za zdravstvenu zaštitu žene tijekom cijelog života, što su dosad prepoznale brojne pacijentice.
Dr. med. Igor Maričić, spec. gin., supsecijalist humane reprodukcije nakon završetka Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, karijeru je započeo u Općoj bolnici u Zaboku. Tijekom radnog staža u Zaboku završio je i poslijediplomski studij ‘Ultrazvuk u kliničkoj medicini’. Tajnik je Hrvatskog društva za ginekološku endoskopsku kirurgiju koja je organizirala 14 kongresa. Svoj profesionalni put nastavlja u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj, gdje je i položio subspecijalizaciju iz humane reprodukcije. Stručno se usavršavao na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima, simpozijima i tečajevima.

Foto: Press Scena.hr