fbpx

Dokumentarna serija Djeca Mediterana od nedjelje na TV

Na HRT-u…

Djeca Mediterana serija je o životu suvremenih stanovnika Mediterana

Djeca MediteranaHrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 28. lipnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21.10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Djeca Mediterana.
Djeca Mediterana serija je o životu suvremenih stanovnika Mediterana. Snimana u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Grčkoj, Albaniji i Crnoj Gori gledateljima otkriva prekrasne krajolike, iznimno civilizacijsko i kulturno-povijesno naslijeđe Mediterana
Također, prikazuje i njegove suvremene probleme, poput preizgrađenosti, sezonskog života, ekonomske krize, nezaposlenosti, izumiranja tradicijskih zanata i migracija izazvanih ratovima.
Kako se stanovnici ovog nekoć najvažnijeg svjetskog mora nose s društveno-ekonomskim okolnostima koje su zatekle njihovu generaciju i vrijeme, kakav život žive na obalama Mediterana danas?
Serija Djeca Mediterana o tome govori kroz živote nautičara, ribara, vinara, ugostitelja, hotelijera, ali i arheologa, humanitaraca, umjetnika te doseljenika koji su svoj dom pronašli na njegovim obalama.
Prva epizoda bavi se Albanijom. Grad Drač postoji još od antičkih vremena, a danas je najvažnija albanska luka. U njemu pratimo život Namika, jednog od pionira hotelijerstva u Draču te Tristana, snimatelja i fotografa. Obojica su suvremenici i svjedoci turbulentnih političkih promjena i tranzicije u Albaniji, a njihovi su se životi i karijere razvijali paralelno s razvojem demokracije, poslovanja i modernizacijom zemlje.

Foto: Press