fbpx

Ecija Ojdanić: Znam da vas nećemo razočarati!

Festival Teatar uz more svečano otvorila Ecija Ojdanić

– 18. svibnja u Splitu svečano je otvoren najveći kazališni festival u Hrvatskoj Teatar uz more – poručuju organizatori.

Ecija Ojdanić

Čast da otvori festival pripala je Splitu omiljenoj glumici Eciji Ojdanić s cabareom Ivana Lea Leme Vla Vla Vlajland koja se rasprodala i ovog puta u rekordnom roku.

Još jednom je “Vlajland” oduševio prepuno gledalište u Lori, no po prvi puta na ljetnoj sceni koja će narednih mjeseci biti centar kazališnog života.
Na odličnoj izvedbi i vrlo hrabrom podvigu projekta “Teatar uz more” Eciji su čestitali brojni gledatelji među kojima i Tanja Mravak, Renato Baretić, Ivica Ivanišević, Petra Kraljev…

Ecija Ojdanić

– S razlogom se uvijek posebno ističe splitska publika jer takve energije nema nigdje kao u mom Splitu. Baš zato me posebno veseli što imamo priliku zahvaliti upravo njima kroz niz odličnih predstava koje će se održati u sklopu “Teatra uz more”. Znam da Vas nećemo razočarati! – rekla je Ecija Ojdanić.

– Sretni smo što je “Teatar uz more” večeras prvi put zaplovio. Planirali smo ga dugo i pomno, stoga vidjeti oduševljenje publike za nas je najveća nagrada. Split je dobio ljetnu kazališnu scenu na kojoj bi i mnoge svjetske metropole zavidjele – izjavio je Tadija Kolovrat, B GLAD Produkcija.

A već po otvorenju organizatori su se potrudili da pruže dinamičan raspored. 19. i 20. svibnja s početkom u 20.30 sati očekuje nas pretpremijera jednog od najintrigantnijih kazališnih komada “Tesla – razotkrivanje anđela”.

Vladimir Posavec- Tušek i Momčilo Otašević izvrstan su glumački tim s kojim ćete uživati u razotkrivanju trilera koji se odigrao posljednjeg sata života genijalnog znanstvenika Nikole Tesle.

U nedjelju i ponedjeljak, 23. i 24. svibnja stižu “Majstori” u režiji Krešimira Dolenčića, još jedan hit iz kazališta “Moruzgva” koji će kao i prethodne uspješnice vrlo brzo pridobiti dalmatinsku publiku.

Ecija Ojdanić, Petra Dugandžić, Matija Šakoronjo, Siniša Ružić, Ivan Colarić glumačka su imena kojima je zasluženo pripala uloga da otvore veliku scenu “Teatra uz more”.

Posljednja u nizu odličnih kazališnih predstava na svibanjskom repertoaru “Teatra uz more” je ona Gradskog kazališta Scena Gorica “I živjele su sretno…?”.

Kako izgleda suvremena institucija bračnog suživota i što sve može poći po zlu zorno će Vam prikazati Katarina Baban, Mia Krajcar, Sara Moser i Selma Mehić.

Foto: Press