fbpx

Oliver Dragojević: Ostvario sam svoj san, hvala vam!

Veličanstven koncert…

Publika je s Oliverom jučer više od tri sata slavila glazbu, umjetnost i život

Oliver DragojevićOliver Dragojević koncert u zagrebačkoj Areni započeo je pjesmom ‘Evo mene među moje‘, a publika ga je nagradila dugim aplauzom.
– Dobro večer dragi ljudi, evo polako sam došao na pozornicu, a takve su i pjesme, polagane. Kad bih vam rekao da sam se prepao, ne bih lagao. Otkucaji srca su mi barem 30 posto brži. San mi je bio ostvariti ovakav jedan koncert sa Zagrebačkom filharmonijom, sa zborom, s prijateljima i gostima glazbenicima – nakon pjesme obratio se razdraganoj publici glazbenik iza kojeg su 23 studijska albuma. Dragojević je jučer s vjernom publikom svih generacija proslavio 70. rođendan i pedeset godina velike karijere. Oliver je pjevao više od tri sata u pratnji Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog i njegovih Dupina. Oliver je otpjevao je više od 30 pjesama u aranžmanu Ranka Rihtmana.

Oliver Dragojević

– Ovdje ima ljudi iz svih krajeva svijeta, mogu slobodno reći, ali ne mogu se oteti dojmu da moram pozdravit svoje iz Vele Luke. Ovo je malo sporo, ali doći će vrijeme i kad ćemo poludjeti, ali još nije to. Ja se nadam da vam nismo preglasni. Ja sam smatrao da pored ove ludnice što se oko nas Oliver Dragojevićdogađa, da trebamo imati svoja tri sata – rekao je Oliver i ponovno dobio ovacije. A za svaki aplauz, Oliver se zahvalio publici s ‘Hvala, hvala’. Kad je zapjevao  legendarne pjesme ‘Morski vuk’ i ‘Nadalinu’, publika se digla na noge, zaplesala i zapjevala u glas s omiljenim pjevačem. Zaplesao je i Oliver. Koncert je bio potpun kad je otpjevao neke od svojih najljepših pjesama poput ‘Galeb i ja’, ‘Cesarica’, ‘Vjeruj u ljubav’… Gosti koncerta bili su Matija Dedić, Elvir Stanić, Stjepan Hauser, zbor Izvor, ali i genij usne harmonike Antonio Serrano. Koncert u Areni nije bio samo jedan u nizu koncerata velikog glazbenika, to je bio koncert u kojem se slavila glazba, umjetnost i život.

Foto: Scena.hr