fbpx

Film Plavi cvijet premijerno prikazan u Zagrebu

Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste

Film Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste premijerno je prikazan sinoć u kinu Kaptol Boutique Cinema.

Plavi cvijet

Zagrebačkoj premijeri filma nazočili su glumci i ekipa filma: Anja Šovagović Despot, Vanja Ćirić, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić Kukuljica, Tanja Smoje, kao i brojne osobe iz svijeta filma i javnog života.

Plavi cvijet

Nakon zagrebačke premijere, Plavi cvijet premijerno će biti prikazan večeras, 13. listopada u Rijeci, a u kina diljem Hrvatske stiže sutra, 14. listopada.

Plavi cvijet

Plavi cvijet film je o ženi, majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Kroz motrište sredovječne Mirjane, službenice u maloj zagrebačkoj tvornici konca, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće.

U danu kad se za nju priprema skromna svečanost povodom 20 godina rada u tvrtki, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima, osvjetljavaju čitav njezin život, onaj koji je prošla i živi, ali i onaj koji joj predstoji. Plavi cvijet je film koji nas upućuje na stalne osobne rekapitulacije i budi emotivne asocijacije.

Film je snimljen prema scenariju međunarodno uspješnog hrvatskog dramatičara Ivora Martinića te u koscenarističkoj suradnji s redateljem Ogrestom. U središnjim ulogama nastupaju Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Alen Liverić i Doris Šarić Kukuljica.

Foto: Press Inga Palić Vrbanec