fbpx

Tena Štivičić otvorila književne večeri na Zrinjevcu

Zagreb…

Tena Štivičić

Tena ŠtivičićJučer je u sklopu programa ‘Ljeto na Zrinjevcu‘ održana književna večer s Tenom Štivičić. To je prva od ukupno tri književne večeri koje će se održavati na najljepšem zagrebačkom parku. Tako nas u utorak, 19. srpnja 2016. godine očekuje Jagna Pogačnik, a 26. srpnja Una Vizek.
Tena Štivičić:
Diplomirala je dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 2001., a 2004. magistirala je na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za dramsko pismo. Od tada živi i radi u Londonu i Zagrebu, a piše na hrvatskom i engleskom. Njezine se drame izvode u brojnim europskim zemljama, prevedene su na mnoge jezike i dobile mnoge nagrade, među kojima Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativnost na Heidelberger Stückemarktu 2008.
Tena ŠtivičićDrama Three Winters, pisana na engleskom jeziku, izvedena je u National Theatre u Londonu krajem 2014. i osvojila prestižnu nagradu koja se dodjeljuje spisateljicama s cijelog engleskog govornog područja, Susan Smith Blackburn za 2015.
Drame Nemreš pobjeć od nedjelje, Dvije i Fragile! objavljene su u knjizi Dvije i druge (Profil 2008.), a drame Sedam dana u Zagrebu, Krijesnice i Nevidljivi u zbirci Nevidljivi u izdavačkoj kući Hena com. Hena com također je objavila i hrvatsko izdanje Tri zime.
Dvije zbirke kolumni Odbrojavanje (2007.) i Vrag ne spava (2010.) objavljene su u izdavačkoj kući Profil.
Drama Invisible (Nevidljivi), premijerno izvedena u Velikoj Britaniji 2011., trenutno je u pripremi kao igrani film.

Foto: Press