Predstava Lomeći valove otvorila 17. Festival svjetskog kazališta

Zagreb…

Lomeći valove– Doista smo sretni da sedamnaestu godinu u Zagrebu imamo mogućnost održati kontinuitet Festivala svjetskog kazališta, koji je od samog svog početka imao namjeru približiti Europu Hrvatskoj i Hrvatsku Europi te, kako zagrebačkoj publici, tako i kazališnim umjetnicima predstaviti ono što se događa danas u europskom i svjetskom kazalištu te im ponuditi mogućnost pozicioniranja unutar konteksta svjetskog i europskog teatra – rekla je na otvorenju festivala intendantica HNK-a Zagreb Dubravka Vrgoč.
U subotu, 28.rujna 2019. godine. u 20.00 sati, otvoren je 17. Festival svjetskog kazališta, predstavom Lomeći valoveLomeći valove Les Théâtres de la Ville de Luxembourg iz Luksemburga, redateljice Myriam Muller koja je na pozornicu postavila scensku adaptaciju filmskog scenarija Larsa von Triera i suradnika.
Gledatelji su imali priliku vidjeti kontroverznu, hrabru ljubavnu priču, ali i strastvenu melodramu u kojoj se ljubav, požrtvovnost hrabrost i dobrota bore s religioznim dogmatizmom.
A publika je ovacijom i aplauzom ispratila glumce na čelu s Cloe Winkel i Julesim Wernerom u ulogama Bess i Jana.
Scensku adaptaciju potpisuje Vivian Nielsen, scenograf i kostimograf je Christian Klein, oblikovatelj svjetla Renaud Ceulemans, a tona Bernard Vallery, Video je oblikovao Emeric Adrian.

Foto: Press – Luka Dubroja