Svečano otvoreno 5. izdanje Noir Festivala!
Piše: redakcija On 24 tra., 2015 At 03:40 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

NoirGalerija Velvet jučer je u lijepom i ugodnom ambijentu ugostila velikih broj ljubitelja noira i bila mjesto gdje je otvoreno 5. izdanje Noir Festivala. Dežmanova ulica svojim je ambijentom tijekom sinoćnje večeri uistinu podsjećala na scenografiju popularnih noir filmova u kojima su mistika i neizvjesnost bile na vrhuncu, a atmosfera odisala nepoznatim zapletima i enigmatskim rješenjima. Femme fatale, detektivi, automobili iz zlatnog doba prošlog stoljeća te prolaznici i gosti jučerašnjeg druženja, bili su jedinstvena kulisa i odlična pozivnica za sve ono što će se u naredna dva dana događati u sklopu Noir Festivala. A da noć bude potpuna pobrinuli su se i car noira Eddie Muller te glumačka diva zlatnog doba Hollywooda Peggy Cummins koji su kao gosti festivala upotpunili noć i obogatili ovo zanimljivo druženje.
NoirUz mnoge prolaznike i goste u Galeriji Velvet uz kadrove prepoznatljivih noir filmova i odličnu glazbu dvojca ‘Alba & Leo’ uživale su i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života Zagreba i Hrvatske koje su se kroz posljednjih pet godina direktno ili indirektno povezali s Noir Festivalom. Noir priču tako nisu željeli propustiti ni: Sanja Vejnović, Mani Gotovac, Milana Vlaović, Daniela Trbović, Saša Šekoranja, Alemka Lisinski, Mima Simić, Kristina Krepela, Nera Stipičević, Petar Cvirn, Meritas, Ana Prolić, Jure Radnić, Aleksandra Dojčinović, Ogi Antunac, Loredana Bahorić, Ivica Propadalo, Jasmin Krpan, Merita Arslani, Mara Bratoš, Nikša Kušelj,  Ronald Braus, Nika Fleiss, Asja Petersen, Đurđa Tedeschi, Dean D., Ivana Delač Đolo, Zvončica Vučković, Martina Podgorski, Petar Trbović, Ana Cvitaš i mnogi drugi.
Sve ovo bila je odlična pozivnica za sve poklonike noira da u naredna dva dana 24. i 25. travnja posjete Francuski paviljon, NoirKinu Studentskog centra te u nezaobilazno Kinu pod zvijezdama koje se ove godine smjestilo u dvorište SC-a i posjete peto izdanje Noir Festivala. Naime, ove godine u suradnji s Festivalom Francuske u Hrvatskoj, organizirane su francuske večeri noira, te će se zagrebačkoj publici predstaviti Tonino Benacquista, cijenjeni pisac romana, novela, kazališnih predstava i scenarija za stripove i filmove čija je knjiga Malavita doživjela veliki globalni uspjeh.

Foto: Zlatko Kalle

comment closed