fbpx

Egzorciram u režiji Dalibora Matanića na sceni zagrebačkoga HNK

Gostovanje…

Egzorciram na scenu donosi sudbinu mlade djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom

EgzorciramNa sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 11. lipnja 2017. godine s početkom u 19,30 sati gostuje hit predstava Dalibora MatanićaEgzorcizam‘ Istarskoga narodnog kazališta iz Pule.
Ova uzbudljiva i beskompromisna predstava donosi na scenu sudbinu mlade djevojke Maše Artuković za koju se sumnja da bi mogla biti opsjednuta sotonom. Oko nje se okupljaju – Svećenik posrnuo u vjeri koji kani napraviti vlastiti egzorcizam, psihijatrica Sofija, izrazito netrpeljiva prema religiji, Lidija, novinarka konzervativne televizije, njezin snimatelj Borisa te Mašina sestra Vera, obuzeta vjerskim fanatizmom. Podrum sestara Artuković postaje zona obračuna u kojemu se isprepliću međusobni stavovi i uvjerenja, a na površinu izviru mračne tajne protagonista. I dok se sotona osnažuje hranjen njihovom nesrećom, likovi će morati duboko uroniti unutar sebe ne bi li se pročišćeni uhvatili ukoštac sa zlim silama.
EgzorciramPredstava u režiji i dramaturgiji Dalibora Matanića secira današnje vrijeme u kojemu se društvo sve više udaljava od etike i humanih principa te zagovara traganje za vlastitom iskrenošću i prikupljanjem snage za pokajanje i oprost. Egzorcizam je već na pulskoj premijeri izazvao prave ovacije, uz pohvale cijelom ansamblu na čelu s mladom Nikom Ivančić.
U predstavi nastupaju: Nika Ivančić kao Maša Artuković, Helena Minić Matanić kao Vera Artuković, Senka Bulić kao psihijatrica Sofija, Lana Gojak kao novinarka Lidija Arežina, Janko Popović Volarić kao svećenik Viktor Supilo, Marko Braić kao snimatelj Boris.
Autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, scenografi Deni i Martino Šesnić, a kostimografkinja Desanka Janković.

Foto: Press