fbpx

Giuliano: Trenirao sam jer je Hajduk u Splitu bio sve!

U djetinjstvu…

Ekskluzivno

GiulianoGiuliano je u mladosti trenirao nogomet u Hajduku. A detalj koji je prevagnuo u korist glazbe, prisjetio se pjevač,  dogodio se kad je trener tražio da ošiša dugu kosu. To mu nije bilo prihvatljivo pa se potpuno posvetio glazbi. Giuliano smatra da naša reprezentacija ima šanse u utakmici s Brazilom na Svjetskom prvenstvu, a u ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Giuliano se prisjetio svojih nogometnih dana.

Scena: Trenirali ste nogomet u Hajduku, kako se razvila ljubav prema nogometu?
U Splitu je općenito razvijena svijest i ljubav djece prema sportu, pogotovo prema nogometu. 80-tih godina nije bilo interneta i računala, tako da smo se dosta vremena bavili sportom i to je uglavnom bila jedina vanškolska aktivnost. A Hajduk je bio sve!

Giuliano_1Scena: S koliko godina ste počeli igrati i tko vas je odveo na prvi trening?
Počeo sam trenirati sa sedam godina a na prvi trening su me odveli roditelji, naravno…

Scena: Otkrijete nam neko sjećanje iz tih dana?
Najupečatljiviji mi je bio prvi ulazak u stadion na službeni ulaz za igrače odjeven u dres i spreman za trening. Imao sam osjećaj da nitko nije sretniji od mene, bio je to veliki dan u mom sjećanju.

Scena: Tko je otkrio vaš talent vratara?
To se slučajno dogodilo. Golman nam se ozlijedio i ja sam uskočio za ekipu između vratnica. Ispalo je da imam talenta i za golmana.

Scena: Što je presudilo da se počnete baviti glazbom, a ne nogometom?
Detalj koji je prevagnuo u korist glazbe se dogodio kad je trener tražio da ošišam dugu kosu na kratko. Meni to nije bilo prihvatljivo (da se blago izrazim) i posvetio sam se glazbi potpuno.

Scena: I dalje, ali rekreativno igrate nogomet, biste li se sada ipak  odlučili za nogomet?
Ne bih mijenjao stvari u svom životu pa tako ni to. Super mi je zaigrati s ekipom, uznojiti se, otuširati pa popiti pivo. Sasvim dovoljno.

GiulianoScena: Vaša procjena Hrvatska – Brazil?
Ako odigramo najbolje što možemo, taktički zrelo i agresivno, mislim da imamo dobre šanse. Najveći problem su nam ozljede. Ako budu svi spremni, možemo daleko dogurati.

Scena: Hoćete li možda ići u Brazil na utakmicu?
Ne. Volio bih, ali ne letim avionom.

Scena: Što ste predložili svom sinu, nogomet ili glazbu?
Što bude htio, u potpunosti ću ga podržati. Bitno je da voli ono čime se bavi i da to radi iskreno i sa srcem.

Foto: Privatni album