Goran Grgić: Važno je skretati pozornost ljudima na pregled grla
By Gordana Malašić Lazić On 17 tra., 2018 At 09:29 AM | Categorized As LifeStyle, Moda, Naslovnica, Reportaže, Vijesti | With 0 Comments

Za Scena.hr…

SVJETSKI DAN GLASA: Glumac je podržao humanitarnu akciju Lions Cluba Zrinjevac povodom obilježavanja Svjetskog dana glasa

Slučajni perverznjak, Goran Grgić– Promjene na glasu obično shvaćamo kao prolaznu prehladu ili običnu promuklost i zato je važno skretati pozornost ljudima na pregled grla. No kao i svaka druga bolest, ako se na vrijeme otkrije, mogu se spriječiti katastrofalne posljedice – naglasio je Goran Grgić za portal Scena.hr. Glumac je podržao humanitarnu akciju Lions Cluba Zrinjevac povodom obilježavanja Svjetskog dana glasa. U sklopu akcije prošlog tjedna je održana humanitarna predstava 5žena.com na zagrebačkoj Sceni Vidra. Prihod od ulaznica je namijenjen za kupnju opreme za rano otkrivanje tumora grla za ORL odjel KB Merkur. Grgić kaže da ovakve akcije i njemu dobro dođu kao podsjetnik da se bolje brine o sebi.
Goran Grgić– Ne brinem se za glas proporcionalno potpunoj ovisnosti o njemu. Izvrstan su mi podsjetnik kolege iz opere koji imaju duboku svijest o čuvanju svog osjetljivog instrumenta. Čitajući kazališne kritike od prije stotinjak godina, ne može se ne zamijetiti da kritičari u osvrtima na glumačke izvedbe pišu prvenstveno o njihovom glasu. Našem doajenu, Peri Kvrgiću pripisuju izjavu da je gubitak glasa, također stvar talenta – ispričao je Grgić te dodaje:
– Glasom komuniciramo i on može biti umirujući, privlačan, zavodljiv, ali može biti i uznemirujući, odbojan, iritantan… I često nepravedno presudan element u prosudbi čovjeka.

Foto: Scena.hr

comment closed