fbpx

Hrvatska Noć u Frankfurtu s Danijelom Martinović!

Nastup u dijaspori…

Uoči nastupa u Frankfurtu pjevačica se za portal Scena.hr prisjetila svog prvog nastupa u inozemstvu te otkriva zašto joj je život bez glazbe nezamisliv

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Danijela Martinović obožavao svoj posao i putovanja.
– Ali pakiranje… kad bi moglo bez toga, ja bih valjda stalno bila na putu. Totalno sam nespretna s kombiniranjem bitnih i nebitnih stvari. Čak i nakon toliko godina putovanja. Uvijek imam viška kilograma u prtljazi i uvijek ponesem većinu stvari koje ne odjenem, a baš ono što mi treba ostane kod kuće – ispričala je lijepa pjevačica za portal Scena.hr. Danijela će 21. studenog pjevati u Frankfurtu na koncertu Hrvatska Noć. Danijela se raduje nastupu. Pjevačica se prisjetila i prvog nastupa u inozemstvu.

Danijela Martinović, Hrvatska Noć

‘Gola i bosa’
– Moj prvi veliki put bio je 1988. godine kad sam kao jedan od  dvadesetak izvođača Splitskog festivala išla u Australiju. Bili smo mjesec dana i održali Splitski festival u tri grada. Sydney, Melbourne i Perth. Bilo je nezaboravno. Moj prvi put, najveći kofer i sve što sam stekla u svom dotadašnjem trogodišnjem pjevačkom  stažu bilo je u njemu, ali moj kofer nikad nije stigao na odredište. Možete li samo zamisliti situaciju. Doslovno gola i bosa. Prva dva dana, dok nisam kupila nekoliko odjevnih predmeta, hodala sam u majicama kolege Pere Panjkovića, koji je visok oko dva metra, pa su mi njegove majice bile kao haljinice – otkrila je pjevačica. Danijela kaže da uživa na pozornici, a glazba je za nju kisik. Dodaje da joj je život bez glazbe nezamisliv.

Danijela Martinović

Glazba
– To je  jedan od najljepših načina kojima nam se Bog obraća – naglasila je. A saznali smo i što je sve dobila na koncertima od svojih obožavatelja.
– Dobila sam puno plišanaca, cvijeća, knjige, parfeme… No još mi na pozornicu nisu doletjele muške ‘mudante’ – smije se pjevačica. Danijela prije nastupe nema neki posebni ritual.

Danijela Martinović
– Nisam sklona ritualima. Uvijek me trese nervoza jer želim da sve što prije krene. Ali čim uhvatim mikrofon u ruke, ja sam svoja – govori lijepa Danijela.

Foto: Press arhiva