fbpx

Hrvatske judoke osvojile čak pet brončanih medalja

Sarajevo…

Brončana subota u Sarajevu za hrvatske judoke

judokePrvog dana Europskog seniorskog kupa u Sarajevu, hrvatske judoke osvojile su čak pet brončanih medalja. Na postolje su se popele četiri judašice te Marko Kumrić, kao jedini muški predstavnik s osvojenom medaljom.
Blizina Sarajeva i važnost osvajanja bodova na europskim kupovima privuklo je 22 hrvatske judoke koje su otputovale u glavni grad Bosne i Hercegovine. Prvog dana natjecanja nastupilo je 13 hrvatskih predstavnika, a osvojili smo pet brončanih medalja, od čega četiri u ženskoj te jednu u muškoj konkurenciji.
Anđela Violić (do 70 kg) nastavila je s dobrim borbama i u Sarajevu te je osvojila prvu broncu. Dobra poznanica Sarajeva, Karla Prodan (do 78 kg), dodala je još jednu broncu pobijedivši Petrunjelu Pavić, a zatim su u kategoriji preko 78 kilograma isto učinile Zrinka Miočić, svladavši Katarinu Luciju Vuković, te Tina Radić.
Jedini judaš koji je prvi dan zaključio medaljom je Marko Kumrić (preko 100 kg). U borbi za broncu bio je i Ivan Čović (preko 100 kg), ali je izgubio od Pekovića (MNE).
Danas se zaključuje Europski seniorski kup, a u programu je devet hrvatskih imena.

Foto: Press – Mario Krvavac/EJU