fbpx

Ivica Olić: Nema opuštanja, idemo po tri boda u Osijeku

Idemo po tri boda uz pravu publiku, rekao je Ivica Olić

Vatreni su u susretu 7. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao gosti svladala reprezentaciju Cipra s rezultatom 3-0 (1-0).

Ivica Olić

Reprezentacija je stigla u Osijek iz Cipra u ranim subotnjim jutarnjim satima. A nakon prespavane noći, predstavnicima medija se u 14.00 sati obratio pomoćni trener Ivica Olić.

Ivica Olić

Izbornikov pomoćnik Ivica Olić analizirao je uspješno ciparsko gostovanje

– To su utakmice u kojima možeš jako puno izgubiti, a jako malo dobiti. Trebalo je odraditi tu utakmicu jer i ona nosi tri boda. Znali smo da će Ciprani pružati otpor dokle god budu imali aktivan rezultat.

Dokle god je bilo tako, bacali su se na glavu, naravno, u njihovim mogućnostima. Bazirali su se na obranu, pokušali igrati na kontre i tako nas eventualno malo poljuljati. Međutim, poslije utakmice smo pogledali sve naše prilike i možemo konstatirati da Cipar može biti sretan što je završilo samo 3:0 u našu korist – kaže Ivica Olić.

Ivica Olić je prokomentirao poziv izbornika Zlatka Dalića mladom U-21 reprezentativcu, Luki Sučiću.

– Luka je, baš kao i Josip, početkom ove sezone u svom klubu bio starter, ne samo u prvenstvu, nego i u Ligi prvaka. Dugo je pod našim radarom, već smo tijekom prošlog okupljanja razmišljali o njemu, ali u veznom redu je konkurencija u reprezentaciji najveća i nije lako biti unutra.

Gledao sam prvo poluvrijeme jučerašnje utakmice mladih reprezentacija Hrvatske i Norveške, a i dobio informacije poslije utakmice. Sučić je odigrao sjajno, bio je jedan od najboljih na terenu, ali priključio nam se i zbog prijašnjih igara. Bit će sjajan igrač, samo neka ga zaobiđu ozljede.

Hrvatska se okreće dvoboju sa Slovacima

– Slovačka poslije poraza u Rusiji sigurno neće biti motivirana. Vjerujem da će slovački izbornik dati priliku igračima iz drugog plana s obzirom na to da su im šanse gotovo nikakve. Ne kažem da će biti opuštanja, to zna nekad biti i opasno jer se radi o reprezentaciji koja ima kvalitetu.

Mi definitivno moramo biti maksimalno koncentrirani kao u ove zadnje četiri utakmice i uzeti tri boda. Vidimo da i Rusija također uzima bodove i može se dogoditi da zadnja utakmica odlučuje o izravnom putniku na Svjetsko prvenstvo.

U ovom trenutku ipak je najbitnija naša utakmica protiv Slovačke, vraćamo se u Osijek, čujemo da prodaja ulaznica ide sjajno, ali nisam u to niti sumnjao. Ovaj dio Hrvatske uvijek je dobro punio stadione i rado dolazio gledati reprezentaciju, ne dvojim da će tako biti i u ponedjeljak.

Nema opuštanja, idemo po tri boda uz pravu publiku i puni stadion. Siguran sam da će nas navijači nositi do pobjede – rekao je Ivica Olić.

Foto: Press Drago Sopta/HNS